• Κατερίνα Παπασταματίου

Αγγελική Ζαχαριάδη: Σε εγρήγορση ώστε να λειτουργήσουν σωστά Παιδικοί Σταθμοί και Αθλητικοί Χώροι
Σε εγρήγορση και συνεχή δράση βρίσκεται η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών με την πρόεδρό της Αγγελική Ζαχαριάδη να μην αφήνει το χρόνο ανεκμετάλλευτο. Από τις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και ανέλαβε τα ηνία της ΔΗΦΑ, προσπαθεί να προωθήσει σειρά ζητημάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, όπως θέματα που αφορούν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, αλλά και νέα προγράμματα.Ενδεικτικά αναφέρονται οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί όσον αφορά τη λειτουργία των παιδικών σταθμών κατά το χρονικό διάστημα των περασμένων μηνών:

  1. Νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών όλων των παιδικών σταθμών.

  2. Έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.

  3. Έγκριση ΕΕΤΑΑ-ΕΣΠΑ σε δύο βρεφικά τμήματα (Αγία Βαρβάρα και Παιδικός Σταθμός Αγριλέζας).

  4. Ένταξη παιδικών σταθμών σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρη προσαρμογή του στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

  5. Προμήθεια τάμπλετ για την άμεση επικοινωνία των παιδικών σταθμών με τη διοίκηση,

  6. Ένταξη του 1ου παιδικού σταθμού στο Πράσινο Ταμείο για την ενεργειακή αναβάθμιση του σταθμού.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε όλα τα κτήρια που στεγάζουν όλες τις δομές της ΔΗΦΑ, προτού σταματήσει η λειτουργία τους λόγω της λήψης έκτακτων μέτρων για τον COVID-19. Από την πρώτη στιγμή έγινε ενημέρωση για την απαλλαγή των γονέων από τα τροφεία για το διάστημα που διαρκούν τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διάστημα αυτό μόνο ανενεργή δεν παραμένει η ΔΗΦΑ, καθώς η πρόεδρος κ. Αγγελική Ζαχαριάδη λειτουργεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τις ενέργειες που κρίνει δέον να πραγματοποιηθούν τόσο στον τομέα της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο φιλική προς τους δημότες λειτουργία της Δημοτικής Φροντίδας.

80 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif