• Κατερίνα Παπασταματίου

Αθανάσιος Μαρτίνος: Αναγνωρίζεται η προσφορά του τοποθετείται Διοικητής του Αγίου Όρους
Μέρα με την ημέρα η προσφορά του, εκτός από επιτυχημένου εφοπλιστή, πάνω απ' όλα φιλάνθρωπου με όλη την σημασία της λέξης και Χριστιανού, Αθανάσιου Μαρτίνου αναγνωρίζεται. Όπως έγινε γνωστό ο Αθανάσιος Μαρτίνος αναλαμβάνει Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, έπειτα από απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πρόσωπο του κ. Μαρτίνου συγκλίνουν όλοι, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τους Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Μαρτίνος έχει ενισχύσει οικονομικά πολύ το Άγιο Όρος, με δωρεές του σε όλες τις ιερές Μονές της Αθωνικής Πολιτείας.

Οι πληροφορίες θέλουν εκτός από τον Διοικητή κ. Μαρτίνο να διορίζεται και υποδιοικητής ο οποίος θα τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει και θα γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις υποχρεώσεις της Διοίκησης. Για τη θέση αυτή υπάρχουν πολλές προτάσεις αλλά όπως όλα δείχνουν θα καταλήξουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου «Ορθοδοξία» υποδιοικητής θα είναι ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα και Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους.

Να τονίσουμε πως είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες μόλις μέρες διάκριση για τον Αθανάσιο Μαρτίνο καθώς στις 23 Αυγούστου τιμήθηκε με το Ανώτατο Παράσημο του Αγίου Διονυσίου.Συγκεκριμένα το τέλος των πανηγυρικών Εσπερίων για την ανάμνηση της Μεταθέσεως του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο (1717),  την 23η Αυγούστου 2019, η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου τίμησε τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, με το Ανώτατο Παράσημο του Αγίου Διονυσίου.

Την απονομή και τη σχετική δικαιολόγηση έκανε ο εισηγητής της βραβεύσεως Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, εκ μέρους του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.

Ο Σεβ. Δωδώνης ανέφερε ότι αμέσως μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς της 26ης Οκτωβρίου 2018 στα Στροφάδια, ο τιμώμενος κ. Μαρτίνος προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ο ίδιος και αποκλειστικά το βαρύτατο κόστος της αποκαταστάσης του πολυτραυματισμένου Καστρομονάστηρου των Παλαιολόγων στα Στροφάδια. Βεβαίως, τότε το ελληνικό κράτος, μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση αυτή, έσπευσε να αναλάβει εκείνο το σχετικό κόστος (κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί), όμως ο κ. Μαρτίνος εξέφρασε σαφή πρόθεση προσφοράς και αυτή η Πρόθεση βραβεύτηκε.

Τον πάπυρο της Απονομής ανέγνωσε εν πληθούση εκκλησία ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο Σεβ. Δωδώνης περικόσμησε τον Τιμώμενο με τα σχετικά διάσημα, αναφωνώντας «Άξιος!!!», ο δε κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε θερμά!55 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif