• Κατερίνα Παπασταματίου

Ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών για το τοπικό lockdown - Τι θα ισχύει από το Σάββατο 16/01Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Αχαρνών για μία εβδομάδα τίθεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.


Η απόφαση πάρθηκε, αφού αξιολογήθηκαν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, μεταξύ των οποίων ο αριθμός κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τα οποία η Πολιτεία έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στη λήψη μέτρων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα. Αυτό που απαιτείται από όλους είναι ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας.


Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

🔸 Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6️⃣ το απόγευμα έως τις 5️⃣ το πρωί.

🔸 Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων.


Όσον αφορά στο λιανεμπόριο:

🔸 Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 17:30.

🔸 Τα καταστήματα λιανικής θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away έως τις 17:30.

🔸 Κανονικά θα λειτουργούν τα καταστήματα με delivery

🔸 Για τις λαϊκέs αγορέs θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

🔸 Κλειστά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια.


Για τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.


Κατόπιν αυτού ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός καλεί όλους τους δημότες να τηρήσουν πιστά τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στις οδηγίες που έχουν εκδώσει οι αρμόδιοι φορείς και η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών να τεθεί σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown. Απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα που προτείνονται από τους ειδικούς με σύνεση και σοβαρότητα. Κατά το διάστημα αυτό ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να σταθεί δίπλα στους δημότες σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν. Εμείς είμαστε εδώ, θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε αυτή η δύσκολη κατάσταση να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα», ανέφερε σχετικά ο Σπύρος Βρεττός.


Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος κ. Βρεττός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές και την Πολιτική Προστασία, ενώ έχει δώσει σειρά οδηγιών στις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να συνδράμουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.


#acharnes #μένουμε_ασφαλείς #covid19 #κορονοϊός #dimosacharnon

8.015 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif