• Κατερίνα Παπασταματίου

«Ανασταίνεται» ο παλαιότερος πεζόδρομος του Κέντρου των Αχαρνών


Είναι ίσως από τους πρώτους πεζοδρόμους που φτιάχτηκαν στο κέντρο των Αχαρνών. Είχε την προοπτική να αποτελεί προέκταση της κεντρικής πλατείας και συγκεκριμένα της πλατείας του Αγίου Νικολάου, ενώ ταυτόχρονα θα έκανε εύκολη την πρόσβαση μαθητών και γονέων των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων. Είχε όλες τις προδιαγραφές να αποτελεί ένα πεζόδρομο που θα διευκόλυνε ταυτόχρονα τους πεζούς που θέλουν να διασχίσουν το εμπορικό κέντρο μακριά από αυτοκίνητα αλλά και για τα παιδιά που απλά ήθελαν να παίξουν στην γειτονιά τους χώρος φόβο. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος πεζόδρομος εγκαταλείφθηκε πλήρως στην.... μοίρα του και στους βανδαλισμούς συμμοριών που έβρισκαν πρόσφορο έδαφος αφού ούτε φωτισμός επαρκής υπήρχε ούτε όμως και φροντίδα από κανέναν.

Σήμερα ξημέρωσε μια άλλη μέρα για τον τριπλό πεζόδρομο, καθώς ξεκίνησαν εργασίες πλήρους αποκατάστασης του, με λιθόστρωση και σκοπό να δωθεί ξανά με ασφάλεια τόσο στους μαθητές όσο και στους περιοίκους, όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Βρεττός.

Τέτοιους είδους παρεμβάσεις ευχόμαστε να δούμε σε όλες τις γειτονιές των Αχαρνών. Άλλωστε πολλά μικρά έργα μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα μας.

672 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif