• Κατερίνα Παπασταματίου

Ανασταίνεται σιγά - σιγά το γήπεδο στις Λεκάνες!


Σκοπό ζωής έχουν κάνει κάτοικοι, εθελοντές, μέλη της δημοτικής αρχής, παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά και αθλητικοί σύλλογοι των Αχαρνών να ξαναζωντανέψουν το εγκαταλελειμένο εδώ και δεκαετίες γήπεδο στις Λεκάνες Αχαρνών. Ένα γήπεδο που ειδικά τις δεκαετίες 80’-90’ οι παλαιότεροι έχουν ζήσει μεγάλες αθλητικές στιγμές. Αρκετές ομάδες έκαναν τις προπονήσεις τους ή πραγματοποιούσαν επίσημους αγώνες και στα δυο γήπεδα που βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας, ανάμεσα στο Ολυμπιακό Χωριό και τους Θρακομακεδόνες. Ωστόσο, η γραφειοκρατία «παρόπλισε» τα δυο γήπεδα που όταν λειτουργούσαν εκτός του ότι αποσυμφόριζαν όλα τα υπόλοιπα, ήταν στολίδι για την πόλη αφού βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό σημείο!

Οι Εθελοντές Θρακομακεδόνων και ο Νίκος Σιδηρόπουλος ξεκίνησαν

τις επαφές ώστε τουλάχιστον το πρώτο γήπεδο των Λεκανών να επαναλειτουργήσει νόμιμα. Μία πρωτοβουλία που αγκάλιασε αμέσως και η Δημοτική Αρχή κι αργότερα η Περιφέρεια και η ΕΠΣΑΝΑ.

Πλέον οι αρμόδιες αρχές (Δασαρχείο, Δήμος, Περιφέρεια) κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να λειτουργήσει το γήπεδο των Λεκανών και να αποκατασταθεί έτσι μια αδικία ετών!
Το Σάββατο είχαμε την ευκαιρία μάλιστα να δούμε το πρώτο γήπεδο των Λεκανών να «ανασταίνεται» αφού ο ΑΟ ΔΙΑΣ Αχαρνών πραγματοποίησε προπόνηση όλων των τμημάτων στίβου!!!
Το παρών έδωσαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολεοδομίας και Θρακομακεδόνων Μιχάλης Βρεττός και ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχ. Επιτροπής Γιάννης Μίχας, οι οποίοι τόνισαν από την μεριά τους πως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε το γήπεδο των Λεκανών να λειτουργήσει ξανά!

Εκ μέρους της Parnes News αλλά και ως πρώην Πρόεδρος Αθλητικών Συλλόγων παρευρέθηκε ο Κλήμης Κολιός ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Νίκου Σιδηρόπουλου και συστρατεύτηκε στην προσπάθεια του για επαναλειτουργία αλλά και εξωραϊσμό του γηπέδου που κατά το παρελθόν φιλοξένησε και τον ίδιο σε πολλούς αγώνες ποδοσφαίρου.Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις ενέργειες αλλά ταυτόχρονα είμαστε δίπλα για ότι χρειαστεί ώστε οι Αχαρνές να αποκτήσουν όλο και περισσότερους αθλητικούς χώρους. Μόνο έτσι άλλωστε μπορούμε να απομακρύνουμε τους νέους μας από καταστάσεις που δεν θελουμε ούτε να σκεφτόμαστε!

Το βέβαιο είναι πως είναι αναγκαίο και οι πολίτες να προτείνουν, να αναδεικνύουν, αλλά κυρίως να αγαπήσουν τον τόπο τους ώστε να δούμε κάτι να αλλάζει προς το καλύτερο!

Τα αποδυτήρια βρίσκονται σε φάση εξωραϊσμού από τους Εθελοντές:

255 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif