• Κατερίνα Παπασταματίου

Βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Μηνά που είχε κλαπεί από το Μοναστήρι των ΘρακομακεδόνωνΣτην θέση της "επέστρεψε" η θαυματουργή Αγιορείτικη εικόνα του Αγίου Μηνά μετά από έναν “ελαφροχέρη” που την μετακίνησε για άγνωστους λόγους σε μοναστήρι στην Σαλαμίνα! Το θέμα έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, δεν του δόθηκε ιδιαίτερη προβολή παρότι όπως φαίνεται έχει πολλά παρακλάδια.

Η κλοπή της, όχι μόνο, θρησκευτικής, αλλά και ιστορικής αξίας ιερής εικόνας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στους Θρακομακεδόνες. Όμως μαζί με την εικόνα του Αγίου Μηνά, ο δράστης έκλεψε και ένα Ευαγγέλιο του 1900 (!), καθώς επίσης και έναν σταυρό από τα Ιεροσόλυμα. Ο 38χρονος δράστης εντοπίστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αχαρνών στους Θρακομακεδόνες, ενώ πολλές από τις εικόνες τις είχε μεταφέρει σε “φιλικό” μοναστήρι της Σαλαμίνας. Εντύπωση προκαλεί πως στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν στολές πυροσβέστη και άλλων σωμάτων ασφαλείας, ιερέα, αλλά και ασυρμάτους!

Στην Ιερά Μονή οι μοναχές υποδέχτηκαν με κωδωνοκρουσίες και δάκρυα στα μάτια την Εικόνα και το Ευαγγέλιο ενώ ευχαρίστησαν θερμά τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αχαρνών που δεν σταμάτησαν στιγμή να ψάχνουν μέχρι να βρουν τον δράστη.

Εμείς ευχόμαστε να μην πέσουν “θύμα” ληστών κι άλλες εκκλησίες της πόλης μας.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Δημοσιογράφου Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR:447 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif