• Κατερίνα Παπασταματίου

Δωρεάν ελαιόδεντρα για φύτευση προμηθεύει στους δημότες ο Δήμος Φυλής


Να αυξήσουν το πράσινο της πόλης με φύτευση ελαιοδέντρων, προτρέπει τους δημότες ο Δήμος Φυλής. Για το σκοπό αυτό τους καλεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ώστε να τους προμηθεύσει, δωρεάν, τον απαιτούμενο αριθμό ελαιοδένδρων, καθώς και να τους παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη για την καλλιέργειά τους.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφού ο δημότης συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί να φυτεύψει ελαιόδενδρα, σε συγκεκριμένη ιδιόκτητη έκταση. Τη δήλωση συνοδεύει με δήλωση του Κτηματολογίου και συμβόλαιο. Η δήλωση, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, κατατίθεται στην αρμόδια υπάλληλο αυτοπροσώπως ή ηλεκτρονικά (Ιωάννα Τσίγκου, τηλ. 210-2484453, e-mail: giannatsigou@gmail.com).

Το σύνθημα της όλης προσπάθειας είναι “Ελιά-πηγή ζωής. Ο Δήμος Φυλής φυτεύει ελιές απ’ άκρη, σ’ άκρη” κι έχει την προσωπική υποστήριξη του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Άλλωστε, με φροντίδα των Αντιδημάρχων Μιχάλη Οικονομάκη και Θανάση Σχίζα, ο Δήμος είχε φυτέψει στο χώρο στάθμευσης του Σταθμού του Προαστιακού στο Πάρκο Πόλης ελιές που, προμηθεύτηκε, δωρεάν, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

“Η ελιά είναι το ευλογημένο δένδρο της ελληνικής υπαίθρου και συνδέεται στενά με την Παράδοση και την Ιστορία μας. Με τη φύτευσή της συνδυάζουμε την περιβαλλοντική αναβάθμιση με την οικονομική ανάπτυξη. Είναι ένα δέντρο καρποφόρο που ταιριάζει στο κλίμα μας, διαθέτει πλούσιο πράσινο κι έχει ελάχιστη ανάγκη από νερό. Στην ελιά χρωστούν την επιβίωσή τους οι πρόγονοί μας” τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Παππούς.

33 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif