• Κατερίνα Παπασταματίου

Η πρώτη δοξολογία του 2020 στο Παρεκκλήσιο του Αγ Ιωάννη λόγω των ζημιών στον ΙΝ.Αγ. Βλασίου


Ο σφραγισμένος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγ Βλασιου Αχαρνών για λόγους ασφαλείας μετά τις ζημιές που υπέστη από τον πρόσφατο σεισμό προκαλεί θλίψη στους πιστούς. Με

αφορμή όμως το έθιμο στο οποίο είθιστε η πρ τη δοξολογία του έτους να πραγματοποιείται στον ΙΝ Αγ Βλασιου από κοινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ Αθηναγόρας με τον Δήμαρχο Αχαρνών αποφάσισαν να να γίνει στο Παρεκκλήσιο του Αγ Ιωαννη Θεολόγου στην Κεντρική Πλατεία.

Ακολουθεί η πρόσκληση του Δημάρχου:

Η πρόσφατη σεισμική δόνηση που επέφερε ζημιές στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου δε μας εμποδίζει να διατηρήσουμε την παράδοση στην πόλη μας. Με κοινή πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και του Δήμου Αχαρνών η Δοξολογία του νέου Έτους θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου πλησίον του Αγίου Βλασίου, θέλοντας έτσι να διαφυλάξουμε την παράδοση που θέλει την επίσημη Δοξολογία να πραγματοποιείται στον ιστορικό μας Ναό.

Μέσα στις προθέσεις μας, τόσο του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα όσο και εμού, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, είναι να ανακατασκευαστεί ο Ιερός Ναός μέσα στο 2020 για να μπορούμε να εορτάζουμε τον πολιούχο των Αχαρνών σε μία ασφαλή και φιλόξενη εκκλησία.

Σας περιμένω όλους αύριο στην Κεντρική πλατεία Αχαρνών.

Δήμαρχος Αχαρνών

ΣΠΥΡΟΣ Ι. ΒΡΕΤΤΟΣ

--

30 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif