• Κατερίνα Παπασταματίου

Θοδωρής Παχατουρίδης: Ο Διεθνής Ποδοσφαιριστής που λατρεύουν οι αθλητές να έχουν προπονητή!


Είναι από εκείνες τις αθλητικές φυσιογνωμίες που έχουν γράψει ιστορία και έχουν αποκτήσει θαυμαστές όχι μόνο για την καριέρα τους αλλά κυρίως για το ήθος και την προσφορά τους ακόμη και από αντίπαλες ομάδες. Είναι λίγα τα λόγια που μπορεί να γράψει κανείς για τον Θοδωρή Παχατουρίδη αφού ο ίδιος μιλά με… έργα εδώ και δεκαετίες μέσα στα γήπεδα!

Ο Θοδωρής Παχατουρίδης ανήκει στην γενιά εκείνων των ποδοσφαιριστών που έπαιζαν μπάλα κάτω από αντίξοες συνθήκες γιατί λάτρευαν το άθλημα και όχι μόνο για την δόξα και τα λεφτά όπως οι περισσότεροι νέοι ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή τους και το απεδείκνυαν αυτό κάθε φορά που βρίσκονταν στο γήπεδο! Ξεκίνησε από την Δόξα Δράμας το 1983 απ’ όπου κατάγεται. Το ταλέντο του φάνηκε νωρίς αφού το 1988 ο Ολυμπιακός τον ενέταξε στα σαλόνια του. Κι εκείνος όμως τίμησε την ομάδα του αποδεικνύοντας πως άξιζε να βρίσκεται στην κορυφή. Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα μετά από χρόνια στον θρύλο, στον Ιωνικό Νίκαιας και το ΑΟ. Χανίων. 

Η προπονητική του καριέρα, ωστόσο, είναι αυτή που σήμερα συζητιέται σε όλα τα «ποδοσφαιρικά φυτώρια»! Άρχισε το 2002 να δημιουργεί καλούς αθλητές και να αναδεικνύει ταλέντα. Ηρακλής Ψαχνών, Α.Ο. Μάνης Πειραιά, Ένωση Πανασπροπυργιακού-Δόξας, Κερατσίνι, Ολυμπιακός Λιοσίων ορισμένες από τις ομάδες που ανέλαβε Προπονητής.  Ναυαρχίδα και κυρίως επιβράβευση του προπονητικού του χαρίσματος  η επιλογή να τεθεί επικεφαλής της Εθνικής Παίδων και της Εθνικής Νέων!

Όλα αυτά λίγο έως πολύ τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Αυτό που ίσως όμως δεν γνωρίζουν οι πολλοί είναι πως ο Θοδωρής Παχατουρίδης τα τελευταία χρόνια είναι Υπεύθυνος Ακαδημιών σε ένα πραγματικό παράδεισο για κάθε αθλητή, στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου ParadisePark! Εκεί ο Διεθνής Ποδοσφαιριστής διδάσκει τα δικά μας παιδιά τα μυστικά του ποδοσφαίρου, αλλά όπως αναφέραμε και προηγουμένως το ήθος που πρέπει να διαθέτει ενός καλού αθλητή! 

Συναντήσαμε τον Θοδωρή Παχατουρίδη εντός γηπέδου στο Paradise Park όπου ετοίμαζε την ομάδα του να κατέβει σε αγώνα. Ο τρόπος που μιλούσε στα παιδιά, το ύφος, η πειθαρχία έδειχναν πόσο επαγγελματίας είναι, όμως ταυτόχρονα η τρυφερότητα με την οποία τα προσέγγιζε έδειχνε αυτό που όλοι γνωρίζουμε, πόσο καλός άνθρωπος είναι! Αυτή είναι λοιπόν η μαγική συνταγή για να φτάσει κάποιος τόσο ψηλά! Και αυτή την συνταγή διδάσκει στα παιδιά του Paradise Park ο Θοδωρής Παχατουρίδης!
757 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif