• Κατερίνα Παπασταματίου

Καιρός: Χιόνια στην Πάρνηθα


Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα με την Αθήνα να έχει τσουχτερό κρύο με την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας να έχει παγώσει κυρίως την βόρεια Ελλάδα που έχει ντυθεί από χθες στα λευκά.

Δεν είναι όμως μόνο τα χιόνια αλλά και οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει και άλλη πτώση από βορρά προς νότο, ενώ την αίσθηση του κρύου επιτείνουν οι βοριάδες που φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από την Πέμπτη (05/12/2019).

Στην Μακεδονία και την Θράκη βροχές και χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και τοπικά στο Θρακικό έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 06 βαθμούς αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι βροχερός με χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα φτάνουν στο νότιο Ιόνιο τοπικά τα 8 μποφόρ και το θερμόμετρο δεν θα δείξει πάνω από 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι επίσης βροχερός ο καιρός και λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου. Οι άνεμοι και εδώ θα είναι βορειοανατολικοί και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχερός ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη με ανέμους βορειοανατολικούς έως 8 μποφόρ και την θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν οι βροχές και οι άνεμοι τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική χιονίζει στην Πάρνηθα σε μεγάλο υψόμετρο αλλά ο καιρός γενικά θα συνεχίσει να είναι βροχερός με τις βροχές να περιορίζονται από αργά το απόγευμα στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4More Καιρός: Χιόνια, κρύο και εικόνες ειδυλλιακές! Στην κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα [pics, video]

Χιόνια στην Θεσσαλονίκη όπου σταδιακά θα σταματήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός καλυτερεύει με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια.

Κεντρική Μακεδονία: Που χρειάζονται αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ημαθίας, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων που οδηγούν στα δύο χιονοδρομικά κέντρα.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αλυσίδες χρειάζεται να τοποθετηθούν από τους οδηγούς στα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Σελίου, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και από το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Νάουσας– Τριών Πέντε Πηγαδιών έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 20ο έως το 43ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Βέροιας – Δασκίου όπως επίσης και στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 160ο ώς το 98ο χιλιόμετρο. Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στα τμήματα του οδικού δικτύου της ορεινής Χαλκιδικής όπου το πρωί είχε χιονίσει.


112 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif