• Κατερίνα Παπασταματίου

Κλειστός ο Δήμος Αχαρνών σε ένδειξη πένθους

Έγινε ενημέρωση: 4 Δεκ 2019


Σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης πραγματοποιήθηκε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δημου Αχαρνών με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος για τοκ πρόωρο χαμό της Αντιδημαπέχουν Ελένης Σαχσανίδου. Όλοι οι αρχηγοί παρατάξεων τοποθετήθηκαν με λίγα αλλά συγκινητικά λόγια για την συνάδελφο δημοτική σύμβουλο που εκτός από πλούσιο έργο άφησε πίσω της και ένα ανήλικο κοριτσακι. Συγκινημενος εξέφρασε την παράταξη στην οποία ανήκε η Ελενη Σαχσανίδου ο Δημαρχος Σπυρος Βρεττος:Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας της Αντιδημάρχου Ελένης Σαχσανίδου, οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων θα παραμείνουν κλειστές, σε ένδειξη πένθους.

 Εξαιρούνται οι υπηρεσίες Πρωτοκόλλου, Ληξιαρχείου, των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών» και του ΝΠΔΔ Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αρωγή».


Ο Χάρης Δαμάσκος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του με μια λιτή ανακοίνωση τονίζοντας πως αντί στεφανου η παράταξη θα καταθέσει χρήματα σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Πέτρος Βαρελάς, Οδυσσέας Καμπόλης, Παναγιωτης Γρηγοριαδης. Ενώ ο Θεόφιλος Αφουξενιδης διαφοροποιήθηκε όσο αφορά την δωρεα τονίζοντας πως και λόγω της συγγενικής του σχέσης με την εκλιπούσα η παράταξη του θα διαθέσει ένα ποσό στην κόρη της.


Το ψηφισμα που ομόφωνα στήριξαν όλες οι παρατάξεις:


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της δημοτικής συμβούλου & Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας & Δημόσιας Υγείας Σαχσανίδη Ελένης.


Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα του Δήμου την ημέρα της κηδείας.


Η ταφή της εκλιπούσης να γίνει με δαπάνη του Δήμου Αχαρνών, κατά το άρθρο 140 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 όπως τροποποιήθηκε από την παρ.5 του Ν.4623/19.Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών στην εξόδιο ακολουθία.Να κατατεθούν στεφάνια στη σωρό της εκλιπούσης εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. 


Οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων να παραμείνουν κλειστές, σε ένδειξη πένθους, την Τρίτη 3-12-2019, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, εκτός από τις υπηρεσίες Πρωτοκόλλου, Ληξιαρχείου, των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΧΑΡΝΩΝ» και του ΝΠΔΔ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «ΑΡΩΓΗ».


Να δοθεί το όνομα της εκλιπούσης στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.


Να μετονομαστεί η οδός Διονύσου, του Δήμου Αχαρνών, σε οδό ΕΛΕΝΗ ΣΑΧΣΑΝΙΔΗ, ως ένδειξη ελαχίστου φόρου τιμής στην μνήμη της εκλιπούσης.


Να μετονομαστεί η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής, για τα άπορα παιδιά, σε εκδήλωση ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΧΣΑΝΙΔΗ.


Ο Δήμος Αχαρνών αναλαμβάνει την κάλυψη της δαπάνης που θα προκύψει από τα έξοδα κηδείας, ποσού 3.000,00€ σε βάρος του Κ.Α 00.6495.001 του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2019.


Το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ να σταλεί στους οικείους της εκλιπούσης και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
1.076 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif