• Κατερίνα Παπασταματίου

Κορωνοϊός - Συναγερμός στον Δήμο Αχαρνών: Βρέθηκε θετικός υπάλληλος


Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στον Δήμο Αχαρνών καθώς επιβεβαιώθηκε πως υπάλληλος του δήμου είναι θετικός στο COVID 19. Οι υπηρεσίες του Δήμου αμέσως έκλεισαν και ξεκινησαν οι ενέργειες που ορίζονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ακολουθεί η επίσημη ενημέρωση του Δήμου Αχαρνών καθώς και δήλωση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού:

Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει τους δημότες πως υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID 19. Ο υπάλληλος του Δήμου είναι ασυμπτωματικός και είναι καλά στην υγεία του.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός από την πρώτη στιγμή έδωσε εντολή να πραγματοποιηθούν οι δέουσες ενέργειες από όλες τις υπηρεσίες.

Παράλληλα επικοινώνησε ο ίδιος προσωπικά τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες το πρωί της Δευτέραςπραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των χώρων και των δύο κτηρίων του Δημαρχιακού Μεγάρου, που παρέμειναν κλειστά. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα τεστ, όπως ορίζονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Ενεργοποιήθηκε δε η ομάδα διαχείρισης περιστατικών Covid 19.

Μέχρι την Παρασκευή (2-10) οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και οι δημότες θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Ο Δήμαρχος κ. Βρεττός αναφερόμενος στο γεγονός, μίλησε για τις ενέργειες που έγιναν και διαβεβαίωσε όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους πως «πράττουμε όσα υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας μας. Βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής και δεν ξεχνάμε τη χρήση μάσκας». Κλείνοντας ο κ. Βρεττός ζήτησε από όλους να δείξουν τη δέουσα κατανόηση και ψυχραιμία.

Ο Δήμος Αχαρνών, όπως αποδεδειγμένα έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει την κατάσταση με σοβαρότητα και αίσθηση ευθύνης. Παίρνει δε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για επιπλέον μέτρα που ενδεχομένως θα ληφθούν όσον αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών του. 

--

610 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif