• Κατερίνα Παπασταματίου

«Κόκκινο»το Δημαρχείο Αχαρνών για την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας


Έναν πρωτότυπο και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο επέλεξε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, προκειμένου να τιμήσει ο Δήμος τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Συγκεκριμένα το κτήριο του Δημαρχείου και το ρολόι σήμα κατατεθέν, φωτίστηκαν από το βράδυ της παραμονής της επετείου σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Ένα χρώμα που έχει καθιερωθεί να συμβολίζει το αίμα των 353.000 που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας.

Τιμώντας τη μνήμη όλων αυτών και με σκοπό η θυσία τους να μην ξεχαστεί ποτέ, η δημοτική αρχή με αυτό τον τρόπο έστειλε το δικό της μήνυμα. Παράλληλα το βράδυ της Τρίτης προβλήθηκε εκτενές οπτικοακουστικό υλικό σε δύο οθόνες έξω από το Δημαρχείο. Τα σχόλια του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετικά, καθώς το μήνυμα μεταδόθηκε πολύ δυνατά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «γέμισαν» με την εικόνα του φωτισμένου Δημαρχείου, ενώ αντίστοιχα πλάνα κυκλοφόρησαν και σε ενημερωτικά Μέσα.

Πάνω από όλα όμως η τιμή αποδόθηκε στους χιλιάδες αδικοχαμένους, ενώ και οι απόγονοί τους μπορούν να περηφανεύονται πως το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» δεν είναι ένα απλό μήνυμα γι’ αυτούς, αλλά μια αιώνια υπόσχεση στους προγόνους τους.

52 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif