• Κατερίνα Παπασταματίου

Μέτρα για την Πρωτομαγιά: Σε «κλοιό» Πάρνηθα, Πεντέλη & Υμηττός -Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους


Δρακόντεια μέτρα προετοιμάζει η ελληνική αστυνομία για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στο πλαίσιο των περιορισμών των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού.

Άλλωστε ο φόβος των αρχών για μαζικές μετακινήσεις στην εξοχή και σε χωριά την Πρωτομαγιά, θεωρείται από τους βασικούς λόγους που παρατάθηκαν τα μέτρα έως τις 4 Μαΐου. Σύμφωνα με τον σταθμό ΣΚΑΪ, η ΕΛ.ΑΣ σκοπεύει να ενισχύσει τους ελέγχους με 3.000 αστυνομικούς και δεκάδες περιπολίες σε όλους τους τομείς της Αττικής. Από τα μεγάφωνα των περιπολικών θα ακούγονται τα γνωστά πλέον ηχογραφημένα μηνύματα ενώ κλειστά θα παραμείνουν φυσικά και τα πάρκα καθώς και άλλοι χώροι στους οποίους θα μπορούσε να προκληθεί συνωστισμός. Τα μπλόκα ελέγχου θα αυξηθούν παντού - σε εθνικές οδούς, παράδρομους, περιφερειακές οδούς και την Αττική οδό, ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία αστυνομικών και στις νευραλγικές οδικές αρτηρίες «εξόδου» από τις μεγάλες πόλεις, ώστε να ανακοπεί η όποια ροή επίδοξων εκδρομέων προς τα κοντινά τους εξοχικά, σε περιοχές όπως η Ραφήνα, η Νέα Μάκρη και ο Μαραθώνας.

Οι δρόμοι προς τα βουνά γύρω από την Αθήνα θα είναι επίσης «φραγμένοι» και σε κλοιό αναμένεται να τεθούν η Πάρνηθα, ο Υμηττός και η Πεντέλη.

Τέλος, πιθανή θεωρείται και η χρήση drones, που θα μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα στους δρόμους, για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων και των ελέγχων από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

232 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif