• Κατερίνα Παπασταματίου

Μήνυμα ενότητας και συγκίνηση στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού

Έγινε ενημέρωση: 31 Αυγ 2019Μήνυμα ενότητας και συγκίνηση ήταν τα χαρακτηριστικά που επικράτησαν στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών. Ο νέος Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός άπλωσε χέρι ενότητας και συνεργασίας προς όλους τονίζοντας πως ευχαριστεί και αυτούς που τον στήριξαν αλλά και όσους δεν τον στήριξαν καθώς του έδωσαν την δυνατότητα να αποδείξει πως θα είναι ο Δήμαρχος όλων των δημοτών.

Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Αιγύπτου κ.κ. Θεόδωρος, ενώ ακολούθησε η πολιτική ορκωμοσία. Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο νέος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός και το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρακτικών από το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο νέος Δήμαρχος Αχαρνών έκανε λόγο για μια νέα μέρα για τον Δήμο ο οποίος καλείται να αλλάξει νοοτροπία, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των καιρών. Ο δρόμος γι’ αυτή την αλλαγή περνάει μέσα από την πρόσκληση που απηύθυνε προς όλες τις παρατάξεις προκειμένου να «συνεισφέρουν με ωριμότητα και πνεύμα δημιουργικότητας στον τόπο. Χτίζουμε μια πόλη για τα παιδιά μας, μια πόλη με ασφάλεια και αξιοπρέπεια», ανέφερε σχετικά.

Δεσμεύτηκε δε για αποτελεσματική δουλειά από την πρώτη μέρα προκειμένου οι Αχαρνείς να αποκτήσουν αυτό που δικαιούνται: «μια νοικοκυρεμένη, λειτουργική, καθαρή και όμορφη πόλη», κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμπαράσταση των δημοτών και τη συνεργασία όλων των παρατάξεων.

Στην ορκωμοσία το παρών έδωσαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Βασίλης Οικονόμου και του ΜέΡΑ 25 κ. Μαρία Απατζίδη, ο πρέσβης κ. Γεωργίου, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών, πολιτευτές, ενώ εκπροσωπήθηκαν τα σώματα ασφαλείας, ο κλήρος, οι διευθύνσεις του Δήμου, σύλλογοι και φορείς της πόλης.

Η εκδήλωση έκλεισε με συγκίνηση καθώς πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μίας μαρμάρινης προσωπογραφίας στην μνήμη του αδικοχαμένου Μάριου Δημήτριου Σουλούκου έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων παρουσία των γονέων του και πλήθους κόσμου. Αποτελούσε προσωπική υπόσχεση του νέου Δημάρχου η αντικατάσταση της προηγούμενης επιγραφής, σε μια κίνηση ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας. Σηματοδοτεί την κοινή επιθυμία όλων των δημοτών για να γίνουν οι Αχαρνές μια ασφαλής πόλη.


126 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif