• Κατερίνα Παπασταματίου

Με ντόντιλιες, καμήλα, γαϊτανάκι & χορούς γιόρτασαν τις Απόκριες οι Αχαρνές

Έγινε ενημέρωση: 24 Φεβ 2020


Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπήκε για τα καλά ο Δήμος Αχαρνών! Παρότι το Σάββατο ο καιρός χάλασε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, η ηλιόλουστη Κυριακή αποζημίωσε και με το παραπάνω τόσο τους συμμετέχοντες όσο όμως και τον κόσμο που απήλαυσε παραδοσιακά έθιμα του τόπου, εδέσματα με χορό και τραγούδι αποδεικνύοντας πως έχοντας απλά καλή διάθεση και όρεξη για διασκέδαση όλα μπορούν να γίνουν! Ο Δημαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός καλωσόρισε τους συμμετέχοντες των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών. Όμως αυτός που δικαίως έλαβε τα εύσημα από όλους για την Διοργανωση αλλά κυρίως για την θετική ματιά που έχει σε όλες τις εκδηλώσεις που αναλαμβάνει ήταν ο Προεδρος της ΔΗΚΕΑ Γιάννης Νίκας.

Τις εντυπώσεις ως είθισται έκλεψαν το έθιμο της καμήλας που αναβίωσε ξανά προκαλώντας σπαρταριστό γέλιο αλλά και η παρασκευή του παραδοσιακού ζυμαρικού, της ντόντιλιας, από γυναίκες του τόπου μας. Τα καζάνια πήραν φωτιά και οι ντοντιλιες ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους σε ένα γλέντι που διήρκησε μέχρι αργά το μεσημέρι!

Φυσικά γλέντι χωρίς χορό και τραγούδι δεν γίνεται! Γι’ αυτό Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, Λύκειο Ελληνίδων, Κόκκινος Μύλος, ένωσαν τις δυνάμεις τους και διασκέδασαν τον κόσμο με ακούσματα γνώριμα και αγαπημένα!

Πολύτιμη η συνδρομή της ΙΛΕΑ, της Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρηστος Τσεβάς» για την αναβίωση των εθίμων αλλά και του δημοτικού ωδείου για τα τραγούδια!

Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια! Σήμερα απέδειξαν πως η συνεργασία μπορεί να φέρει απουσία αποτελέσματα προς όφελος όλου του κοσμου! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το ερχόμενο Σάββατο με αποκορύφωμα την Κυριακή όπου στις 14:00 θα ξεκινήσει η πρώτη καρναβαλική παρέλαση με άρματα!326 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif