• Κατερίνα Παπασταματίου

Νέα μέτρα προφύλαξης από τον Δήμο Αχαρνών-Ποιες υπηρεσίες κλείνουν, πως εξυπηρετούνται οι πολίτες
Μια νέα σειρά μέτρων με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού λαμβάνει ο Δήμος Αχαρνών. Με απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού για προληπτικούς λόγους αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών χώρων εκδηλώσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών και της δημοτικής βιβλιοθήκης. Τα συγκεκριμένα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ήδη αποφασιστεί και τεθεί σε ισχύ τις προηγούμενης μέρες.

Η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαρτίου 2020 ή μέχρι νεοτέρας αποφάσεως.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας:

- Όλων των Δημοτικών χώρων εκδηλώσεων, κλειστών και ανοικτών.

- Όλων των αθλητικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων αθλητικών εκδηλώσεων, κλειστών και ανοικτών, για ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

- Όλων των παιδικών χαρών.

- Της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους πολίτες που κάνουν χρήση των ανωτέρω εγκαταστάσεων.

Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τις ακαδημίες που δραστηριοποιούνται σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Όλες οι επίσημες αθλητικές αναμετρήσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία θεατών, εφόσον στον αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής του αθλήματος βρίσκονται συνολικά έως εξήντα (60) άτομα.

2. Η τέλεση των πολιτικών γάμων, προσωρινά, δεν αναστέλλεται, αλλά θα πραγματοποιείται στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου, με την παρουσία αυστηρά έως οκτώ (8) ατόμων.

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και θα διαρκέσει έως και 24.3.2020 ή μέχρι νεωτέρας αποφάσεως.

Τονίζεται ότι, λόγω του ότι η επιδημία εξελίσσεται, οι οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης ενδέχεται να τροποποιηθούν και πάντοτε θα συντάσσονται σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβερνήσεως, των αρμόδιων Υπουργείων, καθώς και των επίσημων επιστημονικών φορέων ΕΟΔΥ.

Σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή δέσμη μέτρων ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας. Κάθε μέτρο λαμβάνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων και των επίσημων επιστημονικών φορέων. Οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνονται συνεχώς και παραμένουν σε εγρήγορση, ενώ εφιστάται η προσοχή των δημοτών για την ατομική και συλλογική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης.Μέτρα προστασίας του προσωπικού του Δήμου με απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών

Με απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού λαμβάνονται μία σειρά μέτρων με σκοπό την προστασία του προσωπικού του Δήμου. Λειτουργώντας με ψυχραιμία και τη σοβαρότητα που επιτάσσει η διαμορφωθείσα κατάσταση ο Δήμαρχος φροντίζει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν τους υπαλλήλους του Δήμου. Σε συνδυασμό με την ατομική υπευθυνότητα, τη σωστή ενημέρωση και την ψύχραιμη αντιμετώπιση, που πρέπει όλοι να επιδεικνύουν τα μέτρα αυτά σκοπό έχουν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Με βάση τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για:Την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής.Την ελεγχόμενη είσοδο Δημοτών. Συγκεκριμένα προβλέπεται ο έλεγχος από Δημοτικούς Αστυνομικούς στην είσοδο κάθε κτιρίου των δημοτών που επιθυμούν να εισέλθουν στο Δήμο. Η είσοδος θα πραγματοποιείται με την επίδειξη ταυτότητας (ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου), καταγραφή και για συγκεκριμένο σκοπό. Η διαδικασία θα ισχύει σε όλες τις εισόδους του Δήμου, την κεντρική, την είσοδο του κτιρίου Δημάρχου, την είσοδο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων.Τη λειτουργία μόνο δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κεντρικό ΚΕΠ Αχαρνών και ΚΕΠ Θρακομακεδόνων. Σε αυτά θα εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ εκ περιτροπής, ενώ η είσοδος θα πραγματοποιείται με την διαδικασία που περιγράφηκε (έλεγχος και καταγραφή).Τη συνεχή ενημέρωση των δημοτών για τον περιορισμό της προσέλευσής τους στις Δημοτικές και τις Δημόσιες υπηρεσίες.Την ειδική αντιμετώπιση υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (με χρόνια προβλήματα υγείας). Με αίτησή τους στις αντίστοιχες διευθύνσεις θα μπορούν να απέχουν από την εργασία τους έως τις 31 Μαρτίου.Ειδική μέριμνα για όσους υπαλλήλους έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό. Καλούνται να λάβουν οδηγίες από τον ΕΟΔΗ, ενώ θα παραταθεί η άδεια όσων απουσιάζουν στο εξωτερικό.Την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση σε περίπτωση επαφής με ύποπτο υπό διερεύνηση ή επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση ή σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, δύσπνοια) οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα την υπηρεσία και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.Την περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από υπάλληλο. Εάν αφορά λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήνεται να μην προσέρχονται στην εργασία, να παραμένουν στην οικία τους και να επικοινωνούν με τον οικογενειακό τους γιατρό.Την ενημέρωση των υπαλλήλων. Για επιπλέον ιατρικές πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ, αλλά και με το γιατρό εργασίας του Δήμου.Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από τις 12 έως και τις 31 Μαρτίου, εκτός εάν υπάρξει νεότερη απόφαση.Τέλος στην απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι καθόλη τη διάρκεια της επιδημίας οδηγίες και μέτρα πρόληψης ενδέχεται να τροποποιηθούν και πάντοτε θα συντάσσονται με τις αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων και των επίσημων επιστημονικών φορέων.
471 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif