• Κατερίνα Παπασταματίου

Οι «Βραδιές Πολιτισμού» ήταν ένα μεγάλο στοίχημα της ΔΗΚΕΑ που παρά τις δυσκολίες κερδήθηκε


Κάθε Σεπτέμβρη οι δημότες των Αχαρνών αναμένουν με ανυπομονησία τις θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες που λαμβάνουν χώρα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, στο Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Σπουδαία ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου έχουν επισκεφτεί τις Αχαρνές ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά το παρελθόν το Θέατρο έμοιαζε μικρό αφού ο κόσμος ήταν περισσότερος από το αναμενόμενο. Φέτος η πανδημία μπορεί να αποθάρρυνε πολλούς δήμους της χώρας να πραγματοποιήσουν παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όμως στον Δήμο Αχαρνών δεν το έβαλαν κάτω και παρά τις δυσκολίες η ΔΗΚΕΑ, ο Πρόεδρός της Γιάννης Νίκας αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι πάλεψαν για να χαρίσουν έστω και λίγες μέρες ψυχαγωγίας. Πάλεψαν κυριολεκτικά κάτω από αντίξοες συνθήκες και όμως απέδειξαν πως όταν κάποιος θέλει να προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να το κάνει. Οι «Βραδιές πολιτισμού» κράτησαν περίπου 1 μήνα, μπορεί κάποιες παραστάσεις να ακυρώθηκαν ωστόσο ο προγραμματισμός κάλυπτε το γούστο κάθε δημότη και κυρίως κάθε ηλικία.

Αυτό που επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε είναι η όψη του Θεάτρου! Όσοι επισκέφτηκαν το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης είδαν την αλλαγή! Πλαστικά καθίσματα τοποθετήθηκαν στις μέχρι άλλοτε άβολες εξέδρες, οι τουαλέτες πλέον είναι σύγχρονες και προσβάσιμες από όλους, οι χώροι βάφτηκαν και καθαρίστηκαν από την φθορά αλλά και τους βανδαλισμούς. Όλα αυτά μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα καθώς μην ξεχνάμε πως η περίοδος που έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες όλα υπολειτουργούσαν με αφορμή την καραντίνα.

Σίγουρα ήταν ένας ξεχωριστός πολιτιστικός Σεπτέμβρης όμως ήταν μια απόδειξη πως, αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα μπορούμε να απολαύσουμε υπέροχες παραστάσεις και συναυλίες και να ζήσουμε ξανά στιγμές διασκέδασης με τους φίλους μας κάτω από τον έναστρο Αχαρναϊκό ουρανό!

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε με την συναυλία των Les Au Revoir με retro αισθητική και αιθέριο ήχο, ιδανικό για τον χώρο αλλά και τις νύχτες πολιτισμού!«Οι νύχτες μας γέμισαν με χρώματα και αρώματα, με στόχο να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να επενδύσουμε σκέψεις και συναισθήματα στον πολιτισμό. Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα ώστε να ανταποκριθούμε στη δύσκολη συγκυρία τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές οδηγίες με σεβασμό στις ανάγκες κάθε θεατή και με μοναδική επιθυμία να γεμίσει η πόλη μας με πολιτισμό, και τα καταφέραμε!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με ακόμα περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και βραδιές ανεμελιάς!» δήλωσε στην τελετή λήξης ο Δημαρχος Αχαρνων Σπυρος Βρεττός.58 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif