• Κατερίνα Παπασταματίου

Ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Χωριό μετά από πρόσκληση της Νέας Γενιά


Ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης που ανέβασε την ελληνική σημαία στην κορυφή, επισκέφτηκε το Ολυμπιακο Χωριο μετά από πρόσκληση της Νέας Γενιάς. Περπάτησε στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού ενημερώθηκε για τις δράσεις των Νέων και δεσμεύτηκε πως θα επιστρέψει σύντομα! Ακολουθει η επίσημη ανακοίνωση από τη Νέα Γενιά:

Την Πέμπτη το απόγευμα είχαμε την χαρά να μας επισκεφτεί ένας μοναδικός άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που έχει ανεβάσει την Ελλάδα ψηλά, τον Κύριο Ιωάννη Μελισσανίδη! Ως ομάδα του στείλαμε μύνημα για να μας γνωρίσει, να ακούσει τις ιδέες μας, τα όνειρα μας για αυτόν τον μοναδικό τόπο που φιλοξένησε όλους τους αθλητές το 2004.

Η χαρά μας ήταν μοναδική όταν απάντησε στο μήνυμα και πρότεινε ο ίδιος, ενώ έχει πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα να έρθει από το Ολυμπιακό Χωριό και να μας γνωρίσει. Να περπατήσουμε όπως είπε ώστε να δει τι έχουμε κάνει, τι θέλουμε, να νιώσει την δύναμη του τόπου.

Έτσι μας επισκέφτηκε και περπατήσαμε ειλικρινά όλο το Ολυμπιακό Χωριό. Έμαθε πως υπάρχει οδός που φιλοξενεί το όνομα του και είναι από τους κεντρικούς του τόπου μας. Ονειρεύτηκαμε όλοι μαζί πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Μέσα σε όσα είδαμε από κοινού, του δείξαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τη Κεκλιμένη Στοά του Αδριάνειου Υδραγωγείου, τις εισόδους του τόπου μας, περπατήσαμε στην οδό του, επισκεφτήκαμε τη Πλατεία Ολυμπιονικών.

Η τιμή που μας έκανε δεν περιγράφεται, για αυτό θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και δημόσια που έκανε αυτή τη κίνηση προς την ομάδα αλλά κυρίως προς το Ολυμπιακό Χωριό.

Είναι ένας άνθρωπος μοναδικός και απλός ταυτόχρονα. Σύντομα θα μας επισκεφτεί ξανά καθώς θα ήθελε να γνωρίσει τα σχολεία μας, όλους τους νέους που μέσα από δράσεις εθελοντικές προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτόν τον ξεχασμένο τόπο. Στη περιήγηση που κάναμε μάθαμε πολλά από τα χείλη τού, ακούσαμε ιστορίες από την αθλητική του καριέρα.

Όλοι μαζί, μια αγκαλιά για το χωριό της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας Ο Κύριος Μελισσανίδης έχει δραστηριοποιηθεί σε διάφορους κοινωνικούς και αθλητικούς σκοπούς. Είναι υποστηρικτής της Greenpeace, ενώ το 2003, υποστήριξε δημόσια την εκστρατεία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, για να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Το όνομα του επίσης έχει δοθεί σε αίθουσα γυμναστικής στη γενέτειρά του, Θεσσαλονίκη. Από το 2008, ο Μελισσανίδης ήταν φοιτητής στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λος Άντζελες. Πραγματικά μπείτε να ψάξετε το ποιος είναι και το τι έχει προσφέρει στην Πατρίδα μας.

Ευχόμαστε καλή αντάμωση κύριε Ιωάννη.»

Φωτογραφία: Νίκος Τουρβάς


157 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif