• Κατερίνα Παπασταματίου

Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος Νέος επικεφαλής της Δημ. Παράταξης ΔΕΚΑ στην θέση του Χάρη Δαμάσκου


Την παραίτηση του υπέβαλε στις 10 Ιανουαρίου 2020, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΔΕΚΑ, Χάρης Δαμάσκος, μετά την τοποθέτησή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην Προεδρεία της Εταιρείας ΣΤΑΣΥ(Ησαπ-Μετρό-Τράμ.)

Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες αντικατάστασής του στην Δημοτική Παράταξη ΔΕΚΑ, του Δήμου Αχαρνών.

Η Δημοτική Ομάδα, συνήλθε και με δημοκρατικές διαδικασίες, μεταξύ δύο υποψηφίων, του Θέμη Οικονόμου και του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, εξέλεξε με ψήφους 6 υπέρ και 2 κατά τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης.

Μετά την παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης Χάρη Δαμάσκου τη θέση του καταλαμβάνει η επιλαχούσα Διονυσία Μπομπόνη.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.


Βιογραφικό Σημείωμα


• Γεννήθηκε στις Αχαρνές

• Η μητέρα μου κατάγεται από τις Αχαρνές (Αναστασία Αλεπού, γένος Παγώνα) και ο πατέρας μου από τα Καλάβρυτα (Σπύρος Αναγνωστόπουλος, πρώην Διευθυντής 6ου Δημοτικού Σχολείου)

• Φοίτησα στο 6ο Δημοτικό, 7ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο, της πόλης μας• Σπούδασα στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, 1994 – 1999

• Συνέχισα τις σπουδές μου στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου απέκτησα τίτλο Master στην «Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση»

• Η ενασχόληση μου με τα κοινά και το ενδιαφέρον μου προκύπτει καταρχήν ως οικογενειακό βίωμα। Πάντα στο σπίτι μου η ενασχόληση με τα κοινά ήταν μέρος της καθημερινότητας

• Οι πανεπιστημιακές μου σπουδές στη συνέχεια, και μάλιστα οι συγκεκριμένες σε θέματα, Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Περιβάλλοντος, θεωρώ ότι αποτελούν εχέγγυα για πραγματική συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου μας।

• Από το 2001, ασχολούμαι με ερευνητικά προγράμματα και μελέτες στο αντικείμενό των σπουδών μου। Έχω εκπονήσει αναπτυξιακές, πολεοδομικές, περιβαλλοντικές μελέτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αχαρνές, Ασπρόπυργος, Βουλιαγμένη, Βάρη, Οία Σαντορίνης, Τήνος, Νησιά Αιγαίου κ।α)। Από κάθε περιοχή προκύπτουν γνώσεις και εμπειρίες για επιτυχημένες ή αποτυχημένες πολιτικές τις οποίες θέλω να μεταφέρω στον τόπο μου। Αντίστοιχες εμπειρίες και γνώσεις μπορούν να μεταφερθούν από Δήμους του εξωτερικού

• Η αγάπη μου για τις ομορφιές της Ελλάδας, με οδήγησε το 2005 στη δημιουργία του ταξιδιωτικού οδηγού www.diakoporama.gr ο οποίος σήμερα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του είδους του

• Από το 2004 είμαι πρόεδρος στο Σύλλογο των Απανταχού Τουρλαδαίων, το χωριό καταγωγής του πατέρα μου, στα Καλάβρυτα! Οι προσπάθειες μου αυτά τα χρόνια ήταν να αναδειχθούν τα παραδοσιακά στοιχεία του χωριού (παλιό σχολείο, μονοπάτια, μνημεία κλπ) μέσω διαφόρων ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων στα οποία εντάχθηκε ο Σύλλογος.

• Στις Δημοτικές Εκλογές, 2010 , εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" και υποψήφιο δήμαρχο τον Σωτήρη Ντούρο, όπως και στις εκλογές του 2014.

• Στις Δημοτικές Εκλογές, 2019 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την Δημοτική παράταξη ΔΕΚΑ και υποψήφιο Δήμαρχο τον Χάρη Δαμάσκο.

" Για την πόλη μας, το Μενίδι, τις Αχαρνές, ονειρεύομαι την ποιότητα ζωής αναβαθμισμένη। Θέλω μια πόλη που θα μας αρέσει να τη ζούμε, μια πόλη που θα την επικαλούμαστε χωρίς να κρυβόμαστε।

• Είμαι εδώ γιατί έχω όρεξη να προσφέρω γνώσεις και εμπειρία, όσο και αν αυτός ο τόπος καθημερινά μας πληγώνει! θέλω να λέω ότι είμαι τεχνοκράτης με κοινωνικές ευαισθησίες!"

417 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif