• Κατερίνα Παπασταματίου

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης επισκέφτηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού ΧωριούΤην πρώτη μέρα έναρξης των προπονήσεων, μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της καραντίνας, επέλεξε να επισκεφτεί τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στέλνοντας μ αυτό τον τρόπο ένα διπλό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον τους.

Πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω στο χρόνο για να θυμηθούμε έναν υφυπουργό Αθλητισμού να επισκέπτεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού. Τότε ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, τώρα ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τη Δευτέρα (18/5) βρέθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό για να επιθεωρήσει το αθλητικό κέντρο που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να κοσμεί τον Δήμο μας. Δυστυχώς όμως η κατάσταση έμελλε να εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά από τα όνειρα που συνόδευαν τη δημιουργία του πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φαίνεται όμως πως τώρα τα δεδομένα διαφοροποιούνται άρδην. Ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της δίωρης επίσκεψής του – η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου – αποκάλυψε ένα μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού. Αρχικά τόνισε πως τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της κυριότητας των εγκαταστάσεων από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία. Αμέσως μετά και σε μια νέα συνάντηση θα δημιουργηθεί το πλάνο αξιοποίησής τους, στο οποίο θα εμπλακούν εκτός από τη ΓΓΑ, πρωτίστως ο Δήμος, η Περιφέρεια αλλά και οι σύλλογοι που τώρα δραστηριοποιούνται εκεί. Απώτερος σκοπός οι κινήσεις αυτές να αποβούν προς όφελος όλων των δημοτών

Πρόκειται για τα δύο κλειστά γυμναστήρια, τον στίβο, το κολυμβητήριο, τα γήπεδα τένις και φυσικά τον περιβάλλοντα χώρο, μια συνολική έκταση που φτάνει τα 90 στρέμματα.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε ο κ. Αυγενάκης με τη Δημοτική Αρχή και τους εκπροσώπους των σωματείων περιέγραψε συνοπτικά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση δραστηριοποιείται και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως λ.χ. με το «Σπίτι του Στίβου» στην Παιανία, όπου προβλέπεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Παράλληλα ευχαρίστησε στους συλλόγους για τη συνεισφορά τους όλα αυτά τα χρόνια, καθώς κατάφεραν να διατηρήσουν «ζωντανές» τις εγκαταστάσεις, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά να αθλούνται. Από εκεί και πέρα όμως κατέστησε σαφές πως για την περαιτέρω αξιοποίηση του αθλητικού κέντρου και τη μετατροπή του σε ένα αθλητικό μελίσσι, χρειάζεται καθολική συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων των φορέων που μπορούν να προσφέρουν ο καθένας από τη δική του πλευρά.

Τέλος ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Βρεττό για την άμεση ανταπόκρισή του κατά την αρχή των μέτρων κατά της πανδημίας, όταν κινητοποίησε τις υπηρεσίες του Δήμου, αναλαμβάνοντας το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων προς αποφυγή συγχρωτισμού.


29 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif