• Κατερίνα Παπασταματίου

Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Σωκράτης στο δήμο Αχαρνών


Παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών για  τα ζητήματα που αφορούν στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τη λειτουργία των σχολείων και  στην εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής ανακοίνωσε ο Σύλλογος Σωκράτης. Ακολουθει η ανακοινωση:

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με εκπαιδευτικούς και μαθητές να πρέπει να λειτουργήσουν σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της παρούσας φάσης της πανδημίας και με τμήματα των 25 μαθητών…. Οι ανάγκες επομένως, αναφορικά με το προσωπικό καθαριότητας που χρειάζεται σε κάθε σχολική μονάδα αλλά και τα υλικά καθαριότητας, είναι πολλαπλάσιες.

Ωστόσο τα μέχρι τώρα δεδομένα δε διασφαλίζουν τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών :

α) Οι σχολικές μονάδες άνοιξαν την Τρίτη για τους εκπαιδευτικούς χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

β) Ο Δήμος ενημερώνει τους Διευθυντές ότι θα στείλει στις επόμενες μέρες μια καθαρίστρια για 3-4 ώρες.

γ) Ανακοινώθηκε η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 112 ατόμων για την καθαριότητα, εκ των οποίων μόνο 25 είναι πλήρους απασχόλησης και 87 μερικής απασχόλησης. Τα νούμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό, αν αναλογιστούμε τις αυξημένες ανάγκες εν μέσω πανδημίας και ότι οι προσλήψεις αφορούν στο σύνολο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( 104 σχολεία σύνολο)!!!

Σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία που έφτασε στα σχολεία και η οποία ορίζει τον καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!

Αναφορικά με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, ως σύντομο κακόγουστο ανέκδοτο στον Δήμο Αχαρνών δυστυχώς συνεχίζει να είναι επίκαιρο. Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι προβλεπόμενες αίθουσες, που απαιτούνται για τη λειτουργία όλων των τμημάτων στα νηπιαγωγεία, για όλα τα νήπια και προνήπια, δεν έχουν τοποθετηθεί!!!

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής, στην τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας τον περασμένο Ιούνιο, ότι με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς οι επιπλέον χώροι θα ήταν έτοιμοι και στελεχωμένοι με το απαραίτητο υλικό για την υποδοχή των μαθητών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο οι βάσεις από μπετόν για τις λιλιπούτειες αίθουσες που πρόκειται κάποια στιγμή να τοποθετηθούν….

Αρκετά πια με τις διαβεβαιώσεις και τα «θα»…

Καμιά ανοχή στη μίζερη διαχειριστική πολιτική της Πολιτείας και του Δήμου ειδικότερα, που αντί να διεκδικεί με τους δημότες του για τους δημότες του, με ημίμετρα προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις!!!

Καμιά ανοχή σε καταστάσεις όπως αυτές που βιώσαμε την προηγούμενη σχολική χρονιά με προσωπικό καθαριότητας που έγινε μπαλάκι ανάμεσα στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια και σε πολλές περιπτώσεις βρισκόταν στα σχολεία για 2 ώρες το πρωί και άλλες 2 μετά το τέλος των μαθημάτων!!!

Απαιτούμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος, ώστε να εξασφαλίσει τα αυτονόητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την πρόσβαση όλων των νηπίων – προνηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς, σωματεία, μαζικούς φορείς,  

την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 18:00 στο Δημαρχείο Αχαρνών,  για να απαιτήσουμε να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Για το Δ.Σ

                                Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                        ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

34 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif