• Κατερίνα Παπασταματίου

Πιστοποιητικά Μέσω Ίντερνετ για πρώτη φορά στον Δήμο Αχαρνών


Πιστοποιητικά με ένα «κλικ», εύκολα και γρήγορα, μπορούν να λαμβάνουν από σήμερα οι δημότες μας. Ο Δήμος Αχαρνών παρέχει πλέον μια πλειάδα πιστοποιητικών μέσω της ιστοσελίδας του , με γνώμονα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση κάθε δημότη.


Συγκεκριμένα εκδίδονται τα εξής πιστοποιητικά:

Πιστοποιητικό γέννησης

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Ληξιαρχική πράξη γέννησης

Ληξιαρχική πράξη βάπτισης

Ληξιαρχική πράξη Γάμου

Ληξιαρχική πράξη θανάτου

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Βεβαίωση δημοτικής ενημερότητας

Βεβαίωση ΤΑΠ για οικόπεδα

Βεβαίωση ΤΑΠ για ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα

Βεβαίωση ΤΑΠ για μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα


Επιπλέον, γίνονται δεκτές ηλεκτρονικές αιτήσεις για μεταδημότευση.


Μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας, οι δημότες μας μπορούν να κάνουν αίτηση στοhttps://acharnes.intelligentcity.gr/index.php/pages/services/citycertifyκαι στη συνέχεια να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά από την υπηρεσία το πιστοποιητικό που τους ενδιαφέρει. Το πιστοποιητικό αναρτάται στο λογαριασμό τους και από εκεί μπορούν να το «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους, χωρίς να χρειαστεί να έρθουν αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο ή στο ΚΕΠ.


Η νέα αυτή υπηρεσία κάνει χρήση των κωδικών που διαθέτει κάθε πολίτης στο taxisnet. Οι κωδικοί χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή στο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε επιπλέον εγγραφή του χρήστη ή ενεργοποίηση οποιουδήποτε λογαριασμού. Απλά κ γρήγορα από το κιν σας η από τον υπολογιστή σας.


Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και νέα σειρά ψηφιακών πιστοποιητικών, με στόχο την δημιουργία μιας σύγχρονης και ολοκληρωμένης πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών για τους δημότες και τις επιχειρήσεις.


 Δαμασκος Δ. Νικόλαος

Αντιδημαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

219 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif