• Κατερίνα Παπασταματίου

Πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ. ο Χάρης Δαμάσκος! - Θέση κλειδί για τις συγκοινωνίες


Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην Αντινομάρχης επί πολλά έτη, Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών και αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο «εκλεκτός» της Κυβέρνησης που θα αναλάβει τα ηνία της ΣΤΑ.ΣΥ. Φυσικά η επιλογή του Πρωθυπουργού δεν προκαλεί έκπληξη καθώς ο συμπολίτης μας Χάρης Δαμάσκος έχει διαπρέψει κατά το παρελθόν και σε άλλες θέσεις κλειδιά. Οι Σταθερές Συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ, Τραμ, ΗΣΑΠ) αποτελούν για την Κυβέρνηση ένα μεγάλο στοίχημα καθώς κρίνει αναγκαία τον εκσυγχρονισμό αλλά και το νοικοκύρεμα τους, κάτι που ο Χάρης Δαμάσκος μπορεί να καταφέρει με δεδομένη και την επαγγελματική του πορεία αλλά και την πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα! Βιογραφικό Χάρη Δαμάσκου


O Χάρης Σπ. Δαμάσκος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 1988 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών όπου διετέλεσε και πρόεδρος του τμήματος του.

Έχει 22 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Το 2006 ιδρύει την εταιρεία μελετών και κατασκευών με τον διακριτικό τίτλο ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.

Επί οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών πέρασε από όλες τις σημαντικές διοικητικές θέσεις του Δήμου. Διατέλεσε Πρόεδρος της Τεχνικής επιχείρησης έργων, Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης και πολιτισμού, Πρόεδρος της επιτροπής χωροταξίας και περιβάλλοντος.

Στις εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και από το 2005 έως το 2011 κατείχε τη θέση του Αντινομάρχη Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στην Ανατολική Αττική. Στις εκλογές του 2010 και του 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος. Διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχέδιου Αθήνας και σήμερα είναι μέλος του συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τον Ιανουάριο του 2013 εκλέχτηκε στην θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής (της πιο μεγάλης περιφέρειας της χώρας).

584 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif