• Κατερίνα Παπασταματίου

Σπύρος Βρεττός για Τουρκία και Κορονοιο: ΟιΈλληνες είμαστε για τα δύσκολα! Θα τα καταφέρουμε.


Μήνυμα του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού για τις δύσκολες μέρες που περνάμε η Ελλάδα τόσο με αφορμή τα γεγονότα με την Τουρκία όσο και με τον κορονοιο. Ακολουθεί το μήνυμα:

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αντιλαμβάνομαι τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως Έθνος.

Η πατρίδα μας βάλλεται αυτή την περίοδο από έναν ορατό και έναν αόρατο εχθρό και η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με μεγάλη συνέπεια και υπευθυνότητα να αντιμετωπίσει και τους δυο, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά και ανώδυνα για τον Ελληνικό λαό.


Με λεπτές και άμεσες διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις προσπαθεί να αποτρέψει τη γείτονα Τουρκία και συνάμα να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή, να προστατεύσει την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε άλλες περιπέτειες, μεταφέροντας το πρόβλημα στην Ευρώπη και μετατρέποντάς το από Ελληνοτουρκικό σε Ευρωτουρκικό. Δύσκολες οι ισορροπίες και λεπτοί οι χειρισμοί, λειτουργώντας σαν να ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί, χωρίς να μπορεί κανείς ξεκάθαρα να γνωρίζει το αποτέλεσμα.


Από την άλλη βαλλόμαστε από τον αόρατο εχθρό τον Κορονοϊό. Στην καρδιά του καλοκαιριού με τις τουριστικές επιχειρήσεις σε πλήρη ανάπτυξη τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσα. Οι ειδικοί επιδημιολόγοι επισημαίνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, αλλά πολλοί δείχνουν να μην συνετίζονται ή να αγνοούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί.


Είναι εξαιρετικά πιθανή πλέον η λήψη νέων μέτρων, κάτι που όμως θα δώσει χαριστική βολή στην οικονομία μας και μάλιστα με αβέβαιο αποτέλεσμα, αφού διανύουμε ήδη τη δεύτερη φάση της επιδημίας. Ένα αποτέλεσμα το οποίο μπορούμε να διαμορφώσουμε κι εμείς, συμβάλλοντας στον περιορισμό της διάδοσης, όπως τόσο πετυχημένα κάναμε και στην πρώτη φάση.


Θεωρώ ότι οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες και με ευθύνη όλων μας μπορούν είτε να γίνουν ένας ακόμη σκόπελος που η πατρίδα μας θα ξεπεράσει αναίμακτα είτε ένας εφιάλτης για όλους μας.


Χρειάζεται σύνεση, ατομική υπευθυνότητα, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία!


Άλλωστε εμείς οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα!

Θα τα καταφέρουμε...

138 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif