• Parnes news

Σπύρος Βρεττός: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι Δήμαρχος για την καρέκλα, αλλά για να προσφέρω»

Έγινε ενημέρωση: 14 Οκτ 2020


Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μίλησε στην PARNES NEWS για όλα. Τι παρέλαβε, τι βίωσε εν καιρώ πανδημίας, ποια είναι τα εμπόδια, ποια τα έργα που έρχονται, αλλά και τι οδήγησε στην ιστορική σύμπραξη με την δεύτερη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Συνέντευξη στους Κατερίνα Παπασταματίου – Κλήμη Κολιό


Δήμαρχε κλείσατε ένα χρόνο στο τιμόνι του Δήμου Αχαρνών. Καταρχήν πως αισθάνεστε, νιώθετε πως έχετε πλέον μπει σε μία σειρά;

Ένας δύσκολος χρόνος είναι η αλήθεια. Αν και γνώριζα σε γενικές γραμμές την κατάσταση του Δήμου, η αλήθεια είναι πως ακόμη κάποιες φορές νοιώθω έκπληξη με αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε βρει έναν ρυθμό, έχουμε μαζέψει ιδέες και εμπειρίες και έχουμε θέσει σε εφαρμογή το πλάνο που είχαμε προεκλογικά. Η ιεράρχηση που είχαμε κάνει ήταν σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης. Με αυτή τη βάση κινηθήκαμε τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, προκειμένου να μπορέσουμε να τρέξουμε κάποια ζητήματα.

Δεν παραλάβαμε όμως μια δομημένη κατάσταση με σαφή σχεδιασμό. Έτσι διαπιστώσαμε πως εκτός από έργα, δεν υπήρχαν καν μελέτες για πολλά από αυτά τα θέματα. Έπρεπε επομένως να αρχίσουμε σχεδόν από το μηδέν κάτι που απαιτεί πρώτα από όλα χρόνο. Πλέον όμως μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Μετά και τις αλλαγές που έγιναν πριν λίγες μέρες η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να αρχίσει να παρουσιάζει τα αποτελέσματα της δουλειάς της σε πρακτικό σε «χειροπιαστό» για τον δημότη πλέον επίπεδο

​ ​

Όλα όσα είχατε στο μυαλό σας αλλά και όσα προεκλογικά είχατε προτείνει έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικότητα;

Αν γυρίσει κάποιος πίσω και δει το πρόγραμμά μας,θα δει πως δεν περιλάμβανε υπερβολικές υποσχέσεις, μεγαλεπήβολα σχέδια ή έργα εντυπωσιασμού. Ήταν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Ο ρεαλισμός είναι μια λέξη κλειδί για τον σχεδιασμό μας. Ζούμε όλοι μας στις Αχαρνές, κινούμαστε και εργαζόμαστε σε αυτή εδώ την πόλη και ξέρουμε τις ανάγκες της. Ξέρουμε όμως πως τα περισσότερα αιτήματα των δημοτών αφορούν σε προβλήματα πολλών ετών ίσως και δεκαετιών. Θα ήταν επομένως αφύσικο, εάν λύνονταν μέσα σε δώδεκα μήνες. Δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι ούτε θέλουμε να ρίξουμε χρυσόσκονη επικαλύπτοντας πρόχειρα τα προβλήματα για να βγάλουμε φωτογραφίες που θα παίξουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Έχουμε βάλει γερές βάσεις για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση. Αντίπαλός μας είναι ο χρόνος, καθώς πέραν των όποιων άλλων εμποδίων, οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. Προσπαθούμε όμως να τις ακολουθούμε κατά γράμμα πρώτον για να μην γίνονται λάθη και χάνεται επιπλέον χρόνος και δεύτερον για να γίνουν όλα απόλυτα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται πράγματα, γιατί εμείς βλέπουμε καθημερινά να προχωράμε από το ένα στάδιο στο άλλο. Για τον δημότη όμως το κριτήριο είναι η υλοποίηση ή ακόμη καλύτερα η παράδοση προς χρήση κάθε έργου. Με αυτό το σκεπτικό απαιτείται λίγη υπομονή ακόμη για να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Ξέρουμε κι εμείς πως είναι δύσκολο να ζητάς κάτι τέτοιο από έναν δημότη των Αχαρνών, αλλά πολύ γρήγορα θα αντιληφθεί ο καθένας πως αξίζει τον κόπο.

Πόσο εύκολο τελικά είναι να διοικείς έναν δήμο σε εποχή πανδημίας;

Ο καθένας μας στο σπίτι του, στη δουλειά του, στην οικογένειά του έχει αντιληφθεί τη δυσκολία της κατάστασης. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για έναν Δήμο που κλήθηκε να σηκώσει ένα τεράστιο βάρος ευθύνης, ίσως δυσανάλογο των δυνατοτήτων του. Σε τέτοιες καταστάσεις όμως χρειάζεται να κινηθούμε άμεσα, δυναμικά και αποφασιστικά. Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή και αισθανόμαστε δικαιωμένοι, καθώς – κατά γενική ομολογία – ο Δήμος μας με τις τόσες ιδιαιτερότητές του ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο.

Βέβαια δεν σας κρύβω πως το πρώτο στάδιο της πανδημίας μας δημιούργησε σημαντικές καθυστερήσεις στον βασικό προγραμματισμό μας, καθώς προείχε η αντιμετώπιση της κατάστασης. Η δημόσια υγεία είναι για μας πρώτα και πάνω από όλα. Έτσι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στράφηκαν σε αυτή την κατεύθυνση. Κοινωνική Πολιτική, Διοίκηση, Πολιτική Προστασία, Τεχνικές υπηρεσίες ήταν καθημερινά στην πρώτη γραμμή. Αυτός είναι και ο οδηγός μας για τους επόμενους μήνες.

Όσο για το αν είναι εύκολο, το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Όταν έχεις και την ευθύνη μιας τέτοιας κατάστασης, τότε ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Οφείλεις να βρεις λύσεις, οφείλεις να κινηθείς άμεσα και όλα αυτά με περιορισμένες δυνατότητες. Δεν σηκώνουμε όμως τα χέρια ψηλά, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε ακόμη περισσότερο.

Δήμαρχε όλοι μπορούμε πολύ εύκολα να κρίνουμε από τον καναπέ μας, όμως, ποιες είναι τελικά οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στον Δήμο Αχαρνών;

Δυστυχώς η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει να είναι μακροσκελής. Θα μπορούσα να σας αναφέρω δεκάδες προβλήματα. Και δεν μιλάω για τα γνωστά, αυτά που τα ξέρει όποιος ζει σε αυτή την πόλη. Αναφέρομαι κυρίως σε όσα δεν φαίνονται και τα οποία δεν γνωρίζουν οι δημότες. Για να είμαι όμως ειλικρινής δεν χρειάζεται κιόλας. Κάθε δημότης έχει να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα με τη δουλειά του, το σπίτι του, την οικογένειά του, δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει για παράδειγμα τη διαδικασία που ακολουθείται για να γίνει ένα έργο. Ζητάει κάτι και το ζητάει τώρα για να δει την καθημερινότητά του να βελτιώνεται έστω και λίγο.

Όλο αυτό το αντιλαμβανόμαστε και πιέζουμε τον εαυτό μας καθημερινά. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να απαντήσουμε σε αυτά τα σχόλια, γιατί η πιο ξεκάθαρη απάντηση είναι το έργο μας. Κι αυτό ισχύει ακόμη και για όσους σχολιάζουν με εμπάθεια, υστεροβουλία και προσωπικά κίνητρα.

Σε μια πόλη που πάσχει σημαντικά στον τομέα των υποδομών, απαιτούνται λύσεις άμεσα, τώρα, χθες. Για να γίνει αυτό απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό. Ο Δήμος μας τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 30-40%. Προσωπικό το οποίο είναι επιφορτισμένο με πάμπολλες αρμοδιότητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η δημόσια διοίκηση έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, η πρόοδος τεράστια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθεί ασθμαίνοντας να ακολουθήσει. Αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και γενικότερο. Εμείς προσπαθούμε όμως και στον τομέα αυτό να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Θα μπορούσα να προσθέσω και παθογένειες πολλών ετών, που έχουν οδηγήσει τους πολίτες να στέκονται με μια καχυποψία. Αυτό είναι κάτι που όλοι μαζί οφείλουμε να το αλλάξουμε.

Συνεχώς ακούμε την φράση «ο Δήμος χρωστάει πολλά!» τα ερωτήματα των δημοτών είναι δυο: ποια είναι η «μαύρη τρύπα» και αν οι υπαίτιοι θα «πληρώσουν» ποτέ  για την κακοδιαχείριση;

Ο Δήμος μας είναι σε κακή κατάσταση λόγω των όσων έχουν προηγηθεί. Όλοι λίγο ή πολύ το γνωρίζουμε αυτό. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σας πως ένα συγκεκριμένο ποσό, όχι γιατί δεν θέλω, αλλά γιατί δεν υπάρχει ένα μόνο νούμερο. Για παράδειγμα εμείς κάναμε μια προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία αν εκπληρωθούν οι όροι από τη δική μας πλευρά, ο Δήμος θα εξασφαλίσει 17 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πάνε αποκλειστικά σε οφειλές.

Παράλληλα θα πρέπει να ξέρετε πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν ισολογισμοί των προηγούμενων ετών. Έχω δώσει τη σχετική εντολή από την πρώτη στιγμή και ελπίζω ως τα τέλη του χρόνου να τα έχουμε καταφέρει. Αυτό εκτός άλλων θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να αναδιαπραγματευτούμε τον δανεισμό του Δήμου. Πρέπει να ξέρετε πως πληρώνουμε τα υψηλότερα επιτόκια από κάθε άλλο Δήμο, γιατί δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τις τράπεζες όσο δεν υπάρχουν ψηφισμένοι ισολογισμοί.

Είναι μερικά βήματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να βγούμε επιτέλους από το Παρατηρητήριο. Φέτος για παράδειγμα καταφέραμε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό την τελευταία μέρα του Μαΐου, χάσαμε στην ουσία πέντε πολύτιμους μήνες, γιατί – ξέρετε – Δήμος χωρίς προϋπολογισμό δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Όσον αφορά στις αιτίες και στους υπαίτιους αυτής της κατάστασης, εμείς δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα. Έχουν κινηθεί διαδικασίες, συνεργαζόμαστε απόλυτα και άμεσα για όσα μας ζητούνται και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο. Δεν είμαστε δικαστές για να βγάλουμε πορίσματα, αλλά ό,τι περνάει από το δικό μας χέρι γίνεται για να μάθουν επιτέλους οι Αχαρνείς ποιοι φταίνε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Παρά τις δυσκολίες βλέπουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και με την Περιφέρεια Αττικής να ξεκινούν και να ολοκληρώνονται έργα στην πόλη των Αχαρνών όπως οι Παιδικές Χαρές. Τι άλλο να περιμένουν οι δημότες στις υποδομές;

Οφείλω να ομολογήσω πως η συνεργασία μας με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, το έχετε διαπιστώσει κι εσείς, έχουμε αγαστή συνεργασία σε πλειάδα θεμάτων. Ανακύκλωση, ασφαλτοστρώσεις, αντιπλημμυρικά ο κ. Πατούλης είναι πάντα έτοιμος να μας βοηθήσει. Είναι ένας φίλος της πόλης μας και το αποδεικνύει συνεχώς.

Από την άλλη με το υπουργείο Εσωτερικών που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή και συνεργαζόμαστε σε κάθε τομέα. Οι συναντήσεις μας με τον κ. Θεοδωρικάκο είναι συνεχείς και οφείλω να τονίσω επικερδείς για τις Αχαρνές. Ο Υπουργός έχει αντιληφθεί πόσο μεγάλες είναι οι ελλείψεις στην πόλη και κάνει ό,τι μπορεί να συνδράμει από τη δική του πλευρά, γιατί έχει διαπιστώσει πόση δουλειά γίνεται.

Όπως και να ‘χει είναι υποχρέωσή μας να ψάχνουμε συνεχώς για πηγές χρηματοδότησης. Αφού τα οικονομικά του Δήμου δεν αφήνουν περιθώρια, αναζητούμε τα εργαλεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε έργα. Είτε είναι το Υπουργείο είτε η Περιφέρεια είτε κάθε είδους πρόγραμμα για μας απλά είναι το μέσο για να προχωρήσουμε μπροστά.

Αυτό σημαίνει νέους αθλητικούς χώρους, αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευή πολλών ακόμη παιδικών χαρών, δημιουργία κοινόχρηστων χώρων. Αυτά είναι μόνο ένα μέρος του σχεδιασμού. Μπορούμε να προσθέσουμε τα έργα στην Καραμανλή, τα αντιπλημμυρικά, την αλλαγή όλου του δημόσιου φωτισμού, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης και πολλά ακόμη. Όπως όμως σας είπα και πάλι, δεν θέλουμε να μιλάμε με λόγια, αλλά με το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δεν θέλουμε να δείχνουμε στον κόσμο μακέτες, θέλουμε να βλέπει τους εργάτες κάθε μέρα στην πλατεία, στο δρόμο, στους αθλητικούς χώρους.

Καθαριότητα: Ένας τομέας που «πονάει» ο Δήμος Αχαρνών. Μπορεί τελικά να καθαρίσει εντελώς η πόλη; Ποια είναι τα εμπόδια;

Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι ένα από τα σημαντικότερα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε δήμος. Μια ματιά στους όμορους δήμους να ρίξει κάποιος, θα το διαπιστώσει με ευκολία. Στις Αχαρνές το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο λόγω ιδιαίτερων συνθηκών. Πρώτα από όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής σε έκταση και σε πληθυσμό. Υπάρχουν πολλοί χώροι αφύλακτοι, ενώ ένα μεγάλο μέρος είναι δασικό. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τις σημαντικότατες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα. Τέλος στη λίστα πρέπει να προσθέσουμε και τους σημαντικούς περιορισμούς που τίθενται από τη σχετική νομοθεσία.

Σε όλο αυτό το σύμπλεγμα εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι η διαχείριση της καθημερινότητας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διατηρούμε την πόλη καθαρή, προσλαμβάνοντας έκτακτο προσωπικό ή επιδιορθώνοντας τα οχήματα που έχει ο Δήμος. Προσπαθούμε όμως να προχωρήσουμε και σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αναζητώντας λύσεις που δεν θα είναι για ένα και δύο χρόνια, αλλά θα έχουν μεγάλη προοπτική. Διαφορετικά μοιάζει να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε μια ανίατη ασθένεια με ματζούνια, αλχημείες και ασπιρίνες για τον πονοκέφαλο.  

Δήμαρχε είναι η πρώτη σας συνέντευξη μετά την ιστορική θα λέγαμε σύμπραξη με την δεύτερη μεγαλύτερη παράταξη και τον κύριο αντίπαλο σας από πλευράς αντιπολίτευσης. Ποια ήταν τα βήματα που οδήγησαν στην ένωση με την παράταξη ΔΕΚΑ, αλλά και ποια είναι η επόμενη ημέρα;

Χρησιμοποιείτε κι εσείς την ίδια λέξη, που χρησιμοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή «ιστορική». Είναι γεγονός πως δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος μία τέτοια συνεργασία, καθώς η πρώτη παράταξη συμπράττει με τη δεύτερη και μάλιστα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που εκπροσωπούνται δέκα παρατάξεις. Για εμάς όμως δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το «ιστορική» όσο το αποδοτική. Εκεί θα κριθεί εάν όντως γράψουμε ιστορία.

Από τη δική μου πλευρά και την παράταξη «Αχαρνές - Υπερήφανος Δήμος» ήταν απλά μια επιβεβαίωση της συνέπειας έργων και λόγων που θέλουμε να μας χαρακτηρίζει. Όταν λέγαμε πως πάνω από οτιδήποτε άλλο βάζουμε το καλό της πόλης, δεν το λέγαμε για το θεαθήναι, το εννοούσαμε. Τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να το αποδείξουμε εμπράκτως.

Η εποχή μας είναι εποχή που απαιτεί συνέργειες, που απαιτεί ομαδική δουλειά, που απαιτεί συνεννόηση. Σε δύσκολους καιρούς δεν περισσεύει κανείς, όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν, αρκεί να απαλλαγούμε από τα στερεότυπα του παρελθόντος. Με την κίνησή μας αυτή αφήνουμε πίσω τη μικροπολιτική, την αντίδραση για την αντίδραση, τα προσωπικά οφέλη, τις σκοπιμότητες. Οι δύο παρατάξεις δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον. Και θέλω να ξέρετε πως τα σχόλια που έχουν φτάσει σε εμάς τόσο από άλλους Δήμους όσο και από πολιτικά στελέχη όλων των παρατάξεων είναι τουλάχιστον θετικά.

Οι συναντήσεις που προηγήθηκαν απέδειξαν σε όλους μας πως αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά, ενώ αυτά που μας χωρίζουν ελάχιστα. Από τη διαπίστωση αυτή και μετά ο δρόμος ήταν εύκολος, σύντομος και αυτονόητος. Δείξαμε πως όταν οι προθέσεις είναι καλές και ξεκάθαρες κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί. Όσο για την επόμενη μέρα δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο από σκληρή δουλειά σε κάθε τομέα. Βάζουμε τον πήχη πλέον πολύ ψηλά, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει, είναι επιλογή μας γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Το 2023 μπορεί να φαντάζει μακριά, ωστόσο, η προεκλογική περίοδος λένε πως ξεκινά την επόμενη ημέρα των εκλογών. Η σύμπραξη με την παράταξη ΔΕΚΑ έβγαλε από την μέση έναν ισχυρό αντίπαλο πιστεύετε πως θα καταφέρετε να σπάσετε την «κατάρα» δεκαετιών και θα επανεκλεγείτε δεύτερη φορά Δήμαρχος Αχαρνών;

Είναι όντως μια συνηθισμένη ατάκα, που ακούγεται συχνά πυκνά κι αυτό έχει μια λογική. Προσωπικά όμως βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν οι προηγούμενοι. Εάν στο τέλος της θητείας μου δεν έχω καταφέρει όσα έχω υποσχεθεί, τότε δεν θα με ανησυχεί ποιος θα είναι αντίπαλός μας. Αντίπαλός μου θα είναι η συνείδησή μου, θα είναι ο κάθε δημότης, θα είναι η πόλη που θα έχει χάσει τέσσερα ακόμη χρόνια. Αν όμως καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά, όπως το έχουμε σχεδιάσει, τότε πιστεύω η Παράταξή μας, η σύμπραξη θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Οι συνεργάτες μου το ακούνε συχνά, σχεδόν καθημερινά. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι δήμαρχος για να κάθομαι στην καρέκλα και να έχω τον τίτλο. Με ενδιαφέρει να μπορώ να κάνω πράγματα και να δώσω στους συνδημότες μου όσα έχουν στερηθεί τόσα χρόνια.

Μπορεί για την πολιτική τα τρία χρόνια να είναι ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για εμάς όμως είναι 1000 μέρες που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα των Αχαρνών. Μέχρι τότε δεν είναι απλά πρόωρο, είναι και άσκοπο να συζητάμε για εκλογές. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε μέχρι τότε, για να σπαταλάμε χρόνο και φαιά ουσία σε κάτι που δεν έχει ενδιαφέρον για την καθημερινότητα της πόλης.

Θα θέλαμε να κλείσουμε με μία ευχή σας προς τους δημότες…

Εν μέσω πανδημίας, η ευχή είναι μία και μοναδική: υγεία. Υγεία σε όλους και όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα φτιάξουμε. Θα δώσουμε και αυτή τη μάχη όλοι μαζί και είμαι σίγουρος πως και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε. Από την καθημερινή μου επαφή με τον κόσμο, αντιλαμβάνομαι πόσο μεγάλες είναι οι δυσκολίες της εποχής αυτής. Το άγχος και η αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους, η ανησυχία για τους ηλικιωμένους, η ανασφάλεια για τα καταστήματα και την εργασία, οι δυσκολίες των παιδιών στα σχολεία με τα νέα μέτρα. Όλα μαζί συνθέτουν μια δύσκολη κατάσταση, που όλους μας μας επηρεάζει και ψυχολογικά.

Μπορούμε όμως να τα αντιμετωπίσουμε. Με αλληλεγγύη, συνεργασία, αλληλοβοήθεια σταθήκαμε απέναντι στην οικονομική κρίση. Τώρα μένουμε δυνατοί, μένουμε μαζί, μένουμε υγιείς. Εμείς από τη δική μας πλευρά υπόσχομαι πως θα δουλεύουμε καθημερινά για να δώσουμε βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. Δύναμη και υγεία και γρήγορα να βρει η ζωή μας την κανονικότητά της, που τώρα πια καταλάβαμε πως δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Γι’ αυτό ας εκτιμάμε περισσότερο αυτά που θεωρούμε ως δεδομένα.

1.429 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif