• Κατερίνα Παπασταματίου

Στις «κόκκινες» περιοχές ο Δήμος Αχαρνών – Αναμένονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τεστ


Ρεπορτάζ: Ανδρέας Ντίνης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική από τα συνεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού  που καταγράφονται καθημερινά.

Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία δεν δίνουν τα ακριβή νούμερα που υπάρχουν σε κάθε Δήμο ή περιοχή παρά μόνο σε Περιφερειακή Ενότητα, ωστόσο κατά καιρούς βγαίνουν πληροφορίες προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Έτσι λοιπόν και αυτήν την φορά είδαν το φως της δημοσιότητας μερικοί από τους Δήμους της Αττικής που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής είναι: ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμος Ιλίου, ο Δήμος Αχαρνών και ο Δήμος Περιστερίου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Αχαρνών αναφέρεται στα Μέσα Ενημέρωσης ως «κόκκινος» Δήμος  καθώς και πριν λίγες ημέρες σε ρεπορτάζ του STAR αναφέρθηκε το ίδιο πράγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Parnes News η έντονη αυτή «φημολογία» για τον Δήμο Αχαρνών έχει κάνει τους υπευθύνους να ζητήσουν να μεταβούν στην περιοχή κλιμάκια του ΕΟΔΥ ώστε να πραγματοποιηθούν τεστ σε δημότες σε κεντρικά σημεία.

Σύμφωνα  με ορισμένα επιδημιολογικά στοιχεία για τη χώρα μας, η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και πλέον καταγράφει από 200 έως 400 κρούσματα με ήπιες αυξητικές τάσεις. Επιπλέον, εξακολουθούν να δηλώνονται κατά μέσο όρο πέντε θάνατοι ανά ημέρα, παρόλο που έχει αυξηθεί η συχνότητα των ημερών με περισσότερους από πέντε θανάτους ημερησίως.

Γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες τρεις στους τέσσερις ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Άγχος και για την οικονομία

Μεγάλο είναι την ίδια ώρα το άγχος πολλών πολιτών τόσο για την υγεία τους, όσο και για το αν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες του Covid-19.

Για την ώρα, οι μάσκες και αποστάσεις είναι η καλύτερη λύση, όχι μόνο για τον κορωνοϊό αλλά και για τις εποχικές ιώσεις.

Γιατί είναι προ των πυλών η καθολική χρήση μάσκας

Η αμείωτη ένταση της επιδημίας στην Αττική φέρνει ψηλά στην ατζέντα συζητήσεων των ειδικών την καθολική, υποχρεωτική, χρήση της μάσκας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Πρόκειται για ένα βήμα που πλέον μοιάζει να ήρθε η ώρα του και θεωρείται κατά μέλη της Επιτροπής των ειδικών ότι θα βοηθήσει στο να δοθεί ξεκάθαρα το μήνυμα της αναγκαιότητας χρήσης της ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα απειθαρχίας σε σημεία όπου ήδη είναι υποχρεωτική, όπως οι πλατείες ή άλλα μέρη με συνωστισμό.

2.770 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif