• Κατερίνα Παπασταματίου

Συνάντηση ΔΕΚΑ με τον Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κηφισού


Η πρόταση της παράταξής ΔΕΚΑ για δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κηφισού, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, βρήκε μεγάλη απήχηση στους δημότες των Αχαρνών. Όχι γιατί θα λυθεί κάποιο από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, αλλά γιατί έτσι μπορεί να αναδειχθεί ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά της!

Θυμίζουμε ότι η πρόταση αφορά στην αξιοποίηση ακινήτου του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται στην δυτική όχθη του Κηφισού κοντά στη διασταύρωση των οδών Τατοΐου και Δεκελείας.

Με αφορμή αυτή την παρέμβαση, ο επικεφαλής της παράταξης ΔΕΚΑ Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρύσανθος Κόνταρης και η Τοπική Σύμβουλος Θρακομακεδόνων Αλεξάνδρα Παππά, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων κ. Αλέξανδρο Τσιατσιάμη. Η συζήτηση στο γραφείο του Γ.Γ. επικεντρώθηκε στον τρόπο αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου και χρηματοδότησης της επένδυσης, ενώ έγινε αναφορά και σε ζητήματα θεσμικής λειτουργίας των Δήμων.

Στον Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων, ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι “ο Κηφισός είναι ένα ποτάμι υπερτοπικής σημασίας και ύψιστης περιβαλλοντικής αξίας και το Μουσείο θα συμβάλλει ακριβώς στην ανάδειξή του”.

Στον κ. Τσιατσιάμη τονίστηκε ότι ο Κηφισός είναι ένα ποτάμι υπερτοπικής σημασίας και ύψιστης περιβαλλοντικής αξίας. Ο Δήμος Αθηναίων, ως ο πρώτος Δήμος της χώρας, έχει το κύρος αλλά και τα μέσα, ώστε να συμβάλλει ενεργά στις δράσεις ανάδειξής του.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια τέτοια προοπτική και ήδη ζήτησε να έχει περαιτέρω ενημέρωση και να του προωθηθούν τα σχετικά έγγραφα.

Από την πλευρά μας, στο βαθμό που μας επιτρέπει η θεσμική μας θέση, θα αναδεικνύουμε αντίστοιχα ζητήματα διαμορφώνοντας θετική αντζέντα που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος Αχαρνών για την αναβάθμισή του.

Από τη Δημοτική Παράταξη Αχαρνών ΔΕΚΑ

13 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif