• Κατερίνα Παπασταματίου

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο


Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ακολούθως κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του Μακαριωτάτου.

Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλέστηκε την πολύ γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία με τον κ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από κοινές δράσεις στηρίχθηκαν έμπρακτα και ουσιαστικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο διατύπωσε τη βούλησή του να συνεχιστεί αυτή η εποικοδομητική συνεργασία, μέσα από τη δρομολόγηση κοινών πρωτοβουλιών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη διαχρονική συμπαράστασή του σε δράσεις της Αυτοδιοίκησης και τόνισε πως από τη νέα του θέση θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικά βήματα σε συνεργασία με την Εκκλησία, με στόχο τη διεύρυνση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης. Ειδικότερα υπογράμμισε ότι στόχος είναι να γίνουν οριζόντιες δράσεις σε όλους τους Δήμους της Αττικής προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δίκτυο πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά του λεκανοπεδίου. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο να εξεταστεί η αξιοποίηση προαύλιων χώρων ιερών ναών, με στόχο να στηθούν κέντρα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων τα οποία θα απευθύνονται στους νέους. «Η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα επιδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και ποικίλες δραστηριότητες που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση του κ. Πατούλη έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος τόνισε ότι είναι στις προτεραιότητες της Εκκλησίας, η ενίσχυση των κέντρων νεότητας.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Κοινός μας στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτισμού και εκπαίδευσης σε κάθε γειτονιά της Αττικής αλλά και να διευρυνθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας, πρόληψης υγείας αλλά και κάθε πρωτοβουλία στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην καινοτομία. Θα συνεργαστούμε με σχέδιο και όραμα, προς αυτή την κατεύθυνση».

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif