• Κατερίνα Παπασταματίου

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου


Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και με θέμα το σχεδιασμό και την υλοποίηση της αντιπυρικής προστασίας του Δήμου Αχαρνών συνεδρίασε τη Δευτέρα (26/5) το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τον προγραμματισμό των δράσεων ούτως ώστε να υπάρξει η μέγιστη ετοιμότητα σε μέσα και προσωπικό. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τα οποία στην πλειονότητά τους διευθετήθηκαν, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύνθετο αλλά και τόσο καίριο ρόλο της το προσεχές χρονικό διάστημα. Παράλληλα σε τοποθετήσεις συμμετεχόντων αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής κλαδεμάτων που θα εφαρμοστεί σε περιοχές του Δήμου.Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών δήλωσαν την ετοιμότητά τους τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε περίπτωση καταστολής. Από τους φορείς που παρευρέθηκαν διατυπώθηκαν προτάσεις, αλλά και θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές τους στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βάθης, ο Σμήναρχος κ. Σπυρίδων Παγώνας για την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Συρμαλής, ο Πύραρχος του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ολυμπιακού Χωριού κ. Δημήτρης Μπριόλας, ο Πύραρχος 10ουΠυροσβεστικού Σταθμού κ. Πέτρος Μπούγιας, η Δασάρχης κ. Αλεξάνδρα Λυκούδη, ο κ. Βασίλης Λαζάρου εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Πάρνηθας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων κ. Γιώργος Κωτσιανάς, ο κ. Χρήστος Κωνσταντουδάκης εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Στόλου κ. Κωνσταντίνος Κασιμάτης, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης και Καθαριότητας κ. Βασίλης Βαλκάνος, από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας η κ. Τσιαούση Δήμητρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού κ. Παναγιώτης Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος Ομίλου Φίλων Δάσους κ. Δημήτριος Γιάννης, ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Θρακομακεδόνων κ. Νικόλαος Ματθαίου και ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Προσφέρω κ. Παρασκευάς Γαρυφάλλου.  

77 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif