• Κατερίνα Παπασταματίου

Με κουκούλες και καλάσνικοφ προσπάθησαν να ληστέψουν το Δήμο Αχαρνών-Σοκ σε πολίτες και υπαλλήλους
Δύο άτομα εισέβαλαν στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής με την απειλή όπλων καλάσνικοφ στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών που βρίσκεται στο δημαρχιακό Μέγαρο. Οι επίδοξοι ληστές ωστόσο έφυγαν με άδεια χέρια αφού τα ταμεία ήταν άδεια! Κατά την διάρκεια της απόπειρας έσπασαν γραφεία με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους υπαλλήλους αφού όμως δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι διέφυγαν με αυτοκίνητο τρίτου συνεργού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Βρεττό οι ένοπλοι φορούσαν κουκούλες. Όπως είπε στο ΟΡΕΝ, στα γραφεία της οικονομικής υπηρεσίας υπήρχαν την ώρα της εισβολής και δημότες οι οποίοι, όπως είπε, «είναι σε κατάσταση πανικού».

«Με ψυχραιμία οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Τελικά οι ένοπλοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι αν και έσπασαν πόρτες, τράβαγαν συρτάρια» είπε ο αντιδήμαρχος αποδίδοντας την αποτυχία τους στο ότι «προφανώς, δεν είχαν εικόνα πού βρίσκονταν τα ταμεία» δήλωσε ο Μιχάλης Βρεττός.

Όπως εξήγησε μέσα στο δημαρχείο δεν υπάρχουν κάμερες αλλά από τις κάμερες εξωτερικού χώρου «είδαμε το όχημα, δώσαμε πινακίδα και τύπο αυτοκινήτου στην αστυνομία». Σύμφωνα την αστυνομία, οι δύο άνδρες λίγα λεπτά μετά την εισβολή τους διέφυγαν με τη βοήθεια συνεργού τους που τους περίμενε σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.Δήλωση Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού:


«Ο αγώνας μας για την πόλη δεν παρεμποδίζεται από ληστές με καλάσνικοφ. Η ανομία θα παταχθεί πάση θυσία. Αυτή η κατάσταση πρέπει και θα αλλάξει άμεσα. Καλώ όλους τους υπεύθυνους φορείς να λάβουν άμεσα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας στις Αχαρνές. Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι όλοι καλά στην υγεία τους, είναι όμως καθήκον μας να εξασφαλίσουμε να μη βιώσουν ξανά παρόμοια εμπειρία. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τις Αχαρνές, ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…«363 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif