• Κατερίνα Παπασταματίου

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΡΟΥΓΚΑ: 50 χρόνια γεύσης και μυρωδιάς φρεσκοφουρνιστού ψωμιού!


Η μυρωδιά του φρεσκοφουρνισμένου ψωμιού έχει συνδεθεί με την συγκεκριμένη γειτονιά. Είναι αδιανόητο να περάσεις σε απόσταση ακόμη και 200μ και να μην αντιληφθείς πως ένας γευστικός παράδεισος είναι καλά κρυμμένος αλλά όχι άγνωστος τα τελευταία… 50 χρόνια στο Κέντρο των Αχαρνών. Βρίσκεται απέναντι από το πιο ιστορικό σχολείο του Δήμου Αχαρνών, το 1οΔημοτικό. Λίγα μόλις μέτρα τον χωρίζουν από την Κεντρική Πλατεία ενώ η μυρωδιά του και μόνο είναι σήμα κατατεθέν ενός γνήσιου, ελληνικού, παραδοσιακού φούρνου. Ο λόγος για τον Φούρνο ΜΑΡΟΥΓΚΑ που φέτος κλείνει τα 50 χρόνια παρουσίας του στην περιοχή και μας κάνει όλους να αναπολούμε στιγμές από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά. Ο Φούρνος ΜΑΡΟΥΓΚΑ μεγάλωσε γενιές με τις δημιουργίες του να συνδέονται με τις καλύτερες μας αναμνήσεις.

Κανείς δεν ξεχνά το πιο αφράτο και γευστικό ψωμί που πρωτοζύμωσαν πριν 50 χρόνια οι αείμνηστοι σήμερα Γιώργος και  Κατίνα Μαρούγκα. Η συνταγή παραμένει έως σήμερα αναλλοίωτη με τα παιδιά της οικογένειας, τον Βαγγέλη και την σύζυγό του Χριστίνα να κρατούν την παράδοση αναλαμβάνοντας επάξια την σκυτάλη της επιτυχίας. Πλέον εκτός από το λαχταριστό παραδοσιακό ψωμί, τα χειροποίητα κουλούρια, τα γλυκά, τα μοσχομυριστά τσουρέκια, αλλά και κάθε λογής σπιτικιές πίτες, κάθε πρωί μας περιμένουν να τα απολαύσουμε και να νιώσουμε την ζεστασιά ενός φιλόξενου φούρνου που δεν θυμίζει ένα απλό «εμπορικό κατάστημα». Ο Φούρνος ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ δεν έκανε ΠΟΤΕ έκπτωση στην ποιότητα του, κάτι που ο κόσμος εκτίμησε γι’ αυτό και συνεχίζει να τον στηρίζει παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.Η ποιότητα των προϊόντων του συγκεκριμένου φούρνου είναι πλέον δεδομένη όπως όμως είναι δεδομένη και η σελίδα που έχει κατακτήσει με κόπο στο βιβλίο της νεότερης ιστορίας του τόπου μας. Από την Ηρώων Πολυτεχνείου έχουν περάσει χιλιάδες μαθητές. Όλοι μεγάλωσαν με τα εδέσματα του συγκεκριμένου φούρνου, ενώ όλες οι γιορτές είναι συνδεδεμένες με τα γλυκίσματα του. Είναι αναπόφευκτό λοιπόν ο φούρνος ΜΑΡΟΥΓΚΑ να έχει κατακτήσει εκτός από τις καρδιές όλων μας και τον τίτλο Ιστορικός Φούρνος των Αχαρνών!

Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους ιδιοκτήτες, αλλά και σε όσους εργάζονται στον οικογενειακό Φούρνο ΜΑΡΟΥΓΚΑ με μία προτροπή αυτή η παράδοση να μην σταματήσει ποτέ, αλλά να βρει άξιους συνεχιστές!

84 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif