• Κατερίνα Παπασταματίου

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη – Αποκάλυψη: Πώς το Beriev-200 έσωσε κάτοικο


Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη από την τεράστια χθεσινή πυρκαγιά, η οποία έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα στο πέρασμά της.

Η σημερινή ημέρα βρίσκει τους κατοίκους στην πλατεία της Βαρυμπόμπης και στους γύρω δρόμους να καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα δεκάδες ιστορίες από την μεγάλη πυρκαγιά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και το Eleftherostypos.gr σας αποκαλύπτει μια από αυτές.

Το περίσσιο θάρρος και η αυτοθυσία των πυροσβεστικών δυνάμεων, τόσο των επίγειων όσο και τον εναέριων μέσων σώζουν ζωές.

Κατά την διάρκεια λοιπόν της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη τα εναέρια μέσα έκαναν την τελευτά τους ρίψη λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ και επικεντρώθηκαν κυρίως σε σημεία τα οποία η φωτιά ήταν δίπλα στα σπίτια και οι φλόγες «έγλειφαν» τους τοίχους. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, το ρώσικο πυροσβεστικό αεροσκάφος το οποίο έχει νοικιάσει η Ελλάδα για φέτος το Beriev-200 κάνει την τελευτά του ρίψη λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ.

Εκείνη την στιγμή υπάρχουν δύο εστίες φωτιές κοντά στα σπίτια και το αεροπλάνο κάνει την ρήξη του και σβήνει φωτιά σε μια από τις δύο αυτές εστίες

Η μία από τις δύο εστίες

Την ίδια στιγμή ένας ηλικιωμένος που βρίσκετε που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του μιλάει στο τηλέφωνο με την οικογένεια που έχει φύγει από την περιοχή λέγοντας τους πως «η φωτιά αυτήν την στιγμή καίει τα παντζούρια του σπιτιού και πώς ήρθε το τέλος» και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακούγονται οι κινητήρες του ρώσικου «θηρίου» που κάνει την ρίψη νερού και καταφέρνει να σώσει τον ηλικιωμένο άνδρα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.


Μια από τις ρίψεις που έκανε το Beriev-200

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

106 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif