• Κατερίνα Παπασταματίου

Όταν οι νέοι του Ολυμπιακού Χωριού άλλαξαν την εικόνα, την ιστορία και την πολιτική δεκαετιών!


Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις δράσεις μιας ομάδας νέων ανθρώπων στο Ολυμπιακό Χωριό. Τι το ιδιαίτερο κάνουν; Ασκούν πολιτική, διοίκηση, εθελοντισμό, με μια μόνο πράξη τους: αγαπώντας τον τόπο που ζουν! Η νέα γενιά του Ολυμπιακού Χωριού δίχως ιδιαίτερα μέσα αλλά με... ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή που ζουν έχουν με κόπο, μεράκι και πείσμα αλλάξει την εικόνα μιας συνοικίας των Αχαρνών που εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να είναι πρότυπη! Το Ολυμπιακό Χωριό δημιουργήθηκε το 2004 για τις ανάγκες στέγασης αθλητών απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια πανέμορφη συνοικία, προσεγμένη με άφθονες πηγές πρασίνου αλλά και ζωντανό το κομμάτι του αθλητισμού. Ωστόσο παραμελήθηκε πολύ όχι μόνο από την πολιτεία αλλά και από τους ίδιους τους κατοίκους. Αυτή την ρουτίνα ήρθαν να αλλάξουν οι πιτσιρικάδες (με την καλή έννοια του όρου!) του Ολυμπιακού Χωριού που σιγά σιγά άρχισαν να αλλάζουν γειτονιά γειτονιά, καθαρίζοντας από σκουπίδια κοινόχρηστους χώρους, φυτεύοντας δέντρα και λουλούδια, επισκευάζοντας σπασμένα παγκάκια, καθαρίζοντας γωνιές που είχαν υποστεί βανδαλισμούς, και γενικότερα αναδεικνύοντας και ταυτόχρονα παρακινώντας τους συνδημότες τους να δουν με άλλη... οπτική την γειτονιά τους!

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη γι αυτά τα παιδιά γιατί η αλήθεια είναι πως μέχρι πριν λίγο καιρό ένιωθα πως οι νέοι έχουν βαλτώσει! Έχει φύγει από μέσα τους η σπίθα της δημιουργίας, της δημιουργίας εκείνης που όμως δεν γίνεται μόνο για τα λεφτά. Της δημιουργίας που γίνεται γιατί απλά «έτσι γουστάρουμε».

Η PARNES NEWS δεσμεύομαι πως θα βρίσκεται δίπλα στη νέα γενιά σε ό,τι χρειαστεί για να συνεχίσει να αλλάζει ότι δεν της αρέσει. Είναι σπουδαίο να προσπαθείς να αλλάξεις αυτό που σε χαλάει από το να κάθεσαι στο καναπέ και να γκρινιάζεις γι αυτά που δεν κάνουν οι άλλοι!

*Οι φωτογραφίες είναι ένα μικρό μόνο δείγμα όσων κάνει η νέα γενιά στο Ολυμπιακό Χωριό. Συγκεκριμένα αποψίλωση πράσινης ζώνης, πότισμα δέντρων και καθαρισμοί!

Γράφει η Κατερίνα Παπασταματίου

557 Προβολές0 Σχόλια
BLABLA_SUMMER_gif_300x250.gif