• Κατερίνα Παπασταματίου

Το 1ο Acharnes City Festival είναι γεγονός!

Έγινε ενημέρωση: 17 Ιουν


Άνοιξε και επίσημα η αυλαία του 4ημερου, 1ου Acharnes city festival που διοργανώνει ο Δήμος Αχαρνών με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΑ).

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Γιάννη Νίκα παρουσία της πλειοψηφίας των μελών της Δημοτικής Αρχής. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου και φιλοξενεί δεκάδες παραγωγούς και εμπόρους από κάθε σημείο της Ελλάδας! Στόχος του είναι η στήριξη του επαγγελματικού κόσμου και ιδιαίτερα της υπαίθρου ενώ παράλληλα κάθε βράδυ έχουν προγραμματιστεί ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα έως τις 19/06! Ακολουθεί το δελτίο τυπου του δήμου:

Με ελληνική παράδοση, μουσική και χορό πλημμύρισε ο προαύλιος χώρος του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών κατά την έναρξη του τετραήμερου 1ου Acharnes City Festival, την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Δημότες αλλά και επισκέπτες απόλαυσαν προϊόντα παραγωγών και εμπόρων από τον Δήμο Αχαρνών και κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παράλληλα, ο Λαογραφικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος», η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης», η σχολή χορού “Bailar con Maria”, ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος Αγία Παρασκευή αλλά και η σχολή χορού “Duende” παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός πέρασε απ΄όλα τα περίπτερα, συνομίλησε με τους παραγωγούς και τον κόσμο που επισκέφτηκε το Festival και παρακολούθησε μαζί με τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Νομικών Προσώπων τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με την εμφάνιση γνωστών καλλιτεχνών. Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αχαρνών επισήμανε ότι σκοπός του φεστιβάλ, το οποίο κάνει τα πρώτα του βήματα στην πόλη μας, είναι η τόνωση των επαγγελματιών και η ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων απ΄όλη τη χώρα.

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ Παρασκευή 17 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στη Νέα γενιά του δήμου Αχαρνών. Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αστυνομίας: «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» θα παρουσιάσουν τις εικαστικές δημιουργίες τους στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχείου. Παράλληλα, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό ζωγραφικής. Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Αισωπομαχίες», απονομή δώρων και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά. Επίσης, θα υπάρχει ζωντανό πρόγραμμα με τη Δημοτική Ορχήστρα.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνει ο Όμιλος Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Α γίας Παρασκευής και η σχολή χορού «The Dance Club» , με συναυλία από τους Walkman.

Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή 19 Ιουνίου, στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Δημαρχείου, θα ανέβουν: Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Κέντρο διάδοσης παραδοσιακών χορών «Χορού Ενθύμισης» και συναυλία με τους Prestige.


Ο Δήμαρχος χαιρέτισε την εκδήλωση Αγ δηλώνοντας:

«Εγκαινιάσαμε σήμερα το τετραήμερο 1ο Acharnes city festival, το οποίο φιλοξενεί εμπόρους και παραγωγούς από τις Αχαρνές αλλά και όλη την Ελλάδα και έχει ως στόχο τη στήριξη του επαγγελματικού κόσμου.

Παράλληλα, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.

Σκοπός μας είναι να ανταμώσουμε, να απολαύσουμε τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τα παραδοσιακά προϊόντα των παραγωγών από την πόλη μας αλλά και όλη την Ελλάδα!»


Ακολουθεί το πρόγραμμα:


1.798 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif