• Κατερίνα Παπασταματίου

Άκρως επιτυχημένο το 1ο Green Tennis Tournaments στο Ολυμπιακό Χωριό


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το GREEN Tennis Tournaments που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-ΕΣΟΑ και το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού στο πλαίσιο του περιβαλλοντολογικού προγράμματος Olympic Green Values. Το Τουρνουά έλαβε χώρα στα Γήπεδα Αντισφαίρισης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού, με την συμμετοχή των παιδιών από το τοπικό σωματείο ΑΣΟΧ Φοίβος τένις Ολυμπιακό χωριό καθώς και παιδιών από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Όπως σημειώνει η εκπρόσωπος της ΕΣΟΑ και Olympian της Ανιτσφαίρισης κα Άννα Γερασίμου OLY: "Οι Olympians Αθλητές της Ελλάδας έχουμε αναγάγει την προστασία του περιβάλλοντος σε ύψιστο στόχο. Έτσι και εμείς του τένις, μέσω από τα GREEN Tennis Tournaments προσπαθούμε να αναπτύξουμε την περιβαλλοντολογική και οικολογική συνείδηση των παιδιών μέσω του αθλημάτός μας, μέσα από μία αθλητική διαδικασία που επιμορφώνει τόσο τους μικρούς αθλητές μας, όσο και τους γονείς τους".Tα παιδιά συμμετείχαν σε 2 διαδικασίες, ήτοι στο αγωνιστικό δρώμενο "Love For the Game" και το περιβαλλοντολογική παιχνίδι "Love for the Green", ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία τενιστική επίδειξη υψηλού επιπέδου από τις 2 νεαρές Πρωταθλήτριες Ελλάδας κάτω των 18 ετών Δέσποινα Μαστροδήμα και Νικολ Νίκολι. Κατόπιν φύτεψαν στον προαύλιο χώρο του γηπέδου μία ελιά, το σύμβολο του Ολυμπισμού, της Περιβαλλοντολογικής Ευθύνης και της Ειρήνης, από την οποία θα προκύπτουν οι κότινοι για τους συμμετέχοντες των μελλοντικών αθλητικών διοργανώσεων του Ολυμπιακού Χωριού.

Ακόμη, τιμήθηκε η σπουδαία Olympian της Αντισφαίρισης με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2004 κα Χριστίνα Ζαχαριάδου για την προσφορά της στο Ελληνικό Τένις και τον Αθλητισμό γενικότερα.

Την παρουσίαση του Τουρνουά έκανε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΣΟΑ κ. Γιάννης Σταθόπουλος, την ιατρική υποστήριξη παρείχαν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού, ενώ το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη χορηγία της Romfea Green Energy!
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού κ. Πέτρος Γαλάνης δήλωσε: "Με χαρά σήμερα το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού φιλοξενεί και συνδιοργανώνει μαζί με τη Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Green Tennis Tournament.

Για εμάς ο αθλητισμός δεν συμβάλλει μόνο στη σωματική άσκηση και την υγεία αλλά και στη διαμόρφωση συνειδήσεων και χαρακτήρων.

Συμμετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος Olympic Green Values με σκοπό να ενισχύουμε τη περιβαντολλογική συνείδηση των παιδιών μας μέσω του αθλητισμού.

Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνουν να συμμετέχουν στο τουρνουά τις Olympians του τέννις Άννα Γερασήμου και Χριστίνα Ζαχαριάδου καθώς και τις πρωταθλήτριες Ελλάδας κάτω των 18 ετών Δέσποινα Μαστροδήμα και Νικολ Νίκολι.

Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συμμετέχουν και γίνονται ουσιαστικά αυτές κι αυτοί που θα μεταλαμπαδεύσουν τα αθλητικά ιδεώδη σε συνδυασμό με την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά".

71 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif