• Κατερίνα Παπασταματίου

20 χρόνια μετά τον σεισμό της Πάρνηθας το κορίτσι που θάφτηκε στα συντρίμμια


H Γιώτα Κότα, σε ηλικία 10 ετών θάφτηκε για πολλές ώρες κάτω από τα ερείπια της πολυκατοικίας που έμενε στην Μεταμόρφωση μετά τον σεισμό του 1999 που έγινε στην Πάρνηθα.

https://youtu.be/X3VIIbKU1ho

Αυτή έζησε αλλά έχασε τον πατέρα της, την αδερφή της και τον παππού της και μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε.

«Μαύρισαν όλα σε δευτερόλεπτα. Θυμάμαι μόνο μια ρωγμή στον τοίχο, μόνο αυτό θυμάμαι, μετά σκοτάδι. […] Όσο περνούσε η ώρα καταλάβαινα ότι αλλάζει η αναπνοή του πατέρα μου, μέχρι που δεν τον άκουγα πια […] Ο πατέρας μου κάτω από τα χαλάσματα μου μιλούσε και με καθησύχαζε. Έμεινα 5,5 ώρες κάτω από τα συντρίμμια. Κατάλαβα ότι έπεσε η πολυκατοικία όταν με απεγκλώβισαν. Ήμουν εγκλωβισμένη στα χαλάσματα και πονούσα. Όταν με απεγκλώβισαν αγκάλιασα πολύ δυνατά τη μητέρα μου».

https://youtu.be/X3VIIbKU1ho


Όταν ρώτησα τι απέγιναν ο πατέρας μου με τη αδελφή μου δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Έμαθα για το χαμό της αδερφής μου και του πατέρα μου δύο μέρες μετά από τη μαμά μου. Τον πρώτο καιρό ένιωθα πολύ άσχημα που εγώ ήμουν ζωντανή και οι άλλοι δεν τα κατάφεραν. Τώρα πια δεν φοβάμαι τους σεισμούς, φοβάμαι μην πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι», είπε μεταξύ άλλων.


203 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif