• Κατερίνα Παπασταματίου

20 Χρόνια από τον φονικό σεισμό του 199920 χρόνια πέρασαν από τα 15 πιο φρικτά δευτερόλεπτα που έχουν ζήσει οι κάτοικοι της Αττικής. 7 Σεπτεμβρίου του 1999, 14:57, ο φονικός εγκέλαδος έρχεται να κατασπαράξει με μανία και δίχως διακρίσεις ψυχές, να κατεδαφίσει περιουσίες, να στοιχειώσει για πάντα όσους έμειναν πίσω με εικόνες που όμοιες της δεν έχουμε και ούτε θέλουμε να ξανά ζήσουμε.

Όσοι πρόλαβαν να βγουν από τα σπίτια τους είδαν πολυκατοικίες να πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα, είδαν συμπολίτες τους νεκρούς κάτω από τα μπάζα, είδαν περιουσίες να χάνονται μέσα, αλλά πάνω απ’ όλα είδαν πόσο μικροί τελικά είμαστε μπροστά στην δύναμη που κρύβει η φύση! Αυτά τα 5,9 ρίχτερ (που πολλοί αμφισβητούν ακόμη αν ήταν τόσο λίγα!) κατάφεραν να σημαδέψουν την ζωή όλων μας, άλλωστε στις οικογένειες μας βρίσκονται οι 143 νεκροί, οι τουλάχιστον 700 τραυματίες, ενώ εμείς οι ίδιοι ήμασταν ανάμεσα στις 40.000 άστεγες οικογένειες που για χρόνια ζούσαν σε κοντέινερ ή σκηνές.

Δυστυχώς αυτές τις εικόνες δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ, όπως δεν πρέπει να ξεχάσουμε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στα σπίτια τους ή στα εργοστάσια που εργάζονταν και έμελλαν να γίνουν οι τάφοι τους. Η ζωή συνεχίζεται, όμως, όταν έχεις δεχτεί ένα τέτοιο χτύπημα αυτό που μένει είναι ο φόβος. Τον φόβο για τον σεισμό όσοι ζήσαμε τις στιγμές του 1999 δεν θα τον ξεπεράσουμε ποτέ.

Το PARNES NEWS δεν θα ξεχάσει ποτέ τις 143 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδοξα…

Κάθε χρόνο έστω και με αυτές τις λίγες σειρές θα προσπαθούμε να σας θυμίζουμε πως ναι υπάρχει κάτι ποιο δυνατό από την θέληση μας για ζωή…

Θα σας θυμίζουμε πως τελικά όλα μπορούν να γίνουν σκόνη σε λίγα λεπτά…

Θα σας θυμίζουμε πως η ζωή εν κατακλείδι είναι στιγμές που πρέπει να ζούμε…481 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif