• Κατερίνα Παπασταματίου

4 χρόνια απ’την δολοφονία του Μάριου-Υπόμνημα στη Βουλή από την Ένωση Γονέων


Με ένα σκληρό υπόμνημα στην Βουλή η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών ζητά απαντήσεις για την άδικη δολοφονία του μικρού Μάριου Δημητριου Σουλούκου που σκοτώθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα πριν τέσσερα χρόνια στην σχολική γιορτή. Παράλληλα απαιτεί να παρθούν ακόμη περισσότερα μέτρα ώστε να νιώθουν ασφαλείς γονείς και παιδιά. Ακολουθεί το υπόμνημα:

«Στις 8 Ιουνίου 2017, η τοπική κοινωνία των Αχαρνών καθώς και ολόκληρο το Πανελλήνιο συγκλονίζεται από τον άδικο θάνατο του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, Μάριου-Δημήτριου Σουλούκου από “αδέσποτη” σφαίρα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής εορτής του σχολείου του.

Απλοί δημότες, φορείς, σύλλογοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής βγαίνουν στο δρόμο και εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, με πορείες και συγκεντρώσεις, για το θάνατο του μικρού μαθητή.

Ενός θανάτου που ήρθε να επιβεβαιώσει, με τον χειρότερο τρόπο, την αναλγησία και την αδιαφορία του κράτους για την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή των Αχαρνών δεκαετίες τώρα και για την οποία έχουν γίνει επανειλημμένως αναφορές τόσο στον τύπο και στην τηλεόραση όσο και σε συναντήσεις φορέων-συλλόγων με τους αρμόδιους είτε εγγράφως είτε προφορικώς.

Τέσσερα χρόνια μετά, αν εξαιρέσουμε την αισθητή παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους των Αχαρνών, καμία ουσιαστική αλλαγή δεν υπήρξε.

Καμία σύλληψη για τη δολοφονία του Μάριου - Δημήτριου, καμία σύλληψη για τις επόμενες «ευτυχώς» μη θανατηφόρες σφαίρες.

Οι άσκοποι πυροβολισμοί, η απρόσκοπτη προσέλευση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων στις πηγές των εμπόρων ναρκωτικών, η ηχορύπανση, οι κόντρες και πολλά άλλα αποτελούν καθημερινότητα για τους Δημότες Αχαρνών.

Κυρίες-Κύριοι,

Η ασφάλεια αποτελεί Συνταγματικό Δικαίωμα γι’ αυτό και

ΖΗΤΑΜΕ το αυτονόητο ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, στα σχολεία, στις γειτονιές, στις πλατείες, στα σπίτια μας.

ZHTAME την εξάλειψη των αιτιών που δημιουργούν παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές

ΓΙΑΤΙ

Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Πρέπει άμεσα να σκύψετε πάνω στο πρόβλημά μας και να το λύσετε. Οι σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις !!!!

Το οφείλετε στα παιδιά μας και στα παιδιά σας !!!!!!

Το οφείλετε στον ΜΑΡΙΟ που δεν πρόλαβε να ΖΗΣΕΙ !!!!!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

248 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif