• Κατερίνα Παπασταματίου

Η 5η Ανάβαση Ιστορικών Αυτοκινήτων στην Πάρνηθα είναι γεγονός!

Έγινε ενημέρωση: 6 Ιουν 2021


Αποτελεί μια από τις ομορφότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Πάρνηθα και κατ’ επέκταση στον Δήμο Αχαρνών. Εδώ και 5 συνεχόμενα χρόνια η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει την ανάβαση της Πάρνηθας με ιστορικά αυτοκίνητα - κόσμημα αναβιώνοντας με αυτό τον τρόπο τους αγώνες που γίνονταν στο παρελθόν. Φυσικά τηρώντας τα μέτρα για την προστασία του Εθνικού Δρυμού, οι οδηγοί μέσα από αυτή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6/6 προβάλουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και την λατρεία των ιστορικών αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την μαγεία της Πάρνηθας και την προστασία του περιβαλλοντος.

Ακολουθεί το πρόγραμμα και η ανακοίνωση της ΦΙΛΠΑ:

Η Ανάβαση Πάρνηθας η πιο διάσημη ανάβαση της Αττικής, που αναβίωσε η ΦΙΛΠΑ πριν από 4 χρόνια, είναι μια εκδήλωση που πολλοί φίλοι της λέσχης περιμένουν με αγωνία κάθε χρόνο.

Η συναρπαστική ανάβαση διοργανώνεται με συνέπεια και με μεγάλη επιτυχία από τη λέσχη πάνω στην κλασσική διαδρομή που έχει αφήσει εποχή! Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν μετά την είσοδο του τελεφερίκ στις 10.00. Η εκκίνηση φέτος θα γίνει στις 12.00 μμ από το Μετόχι, ένα σημείο περίπου 400 μέτρα μετά το τελεφερίκ, όπου γινόταν η εκκίνηση της ανάβασης τα παλιά χρόνια. Εκεί θα προηγηθεί στις 11.00 μια εκδήλωση στη μνήμη των παλιών αγωνιζομένων όπου θα παραστούν και επίσημοι καλεσμένοι της λέσχης. Όπως πάντα, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ ο τερματισμός φέτος θα γίνει στο καταφύγιο του Μπάφη. Στη διαδρομή θα γίνουν 3 ΕΔΑ με τις ανάλογες χρονομετρήσεις. Τα πρώτα 6 πληρώματα θα βραβευθούν και θα λάβουν έπαθλα.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν ιστορικά αυτοκίνητα και Youngtimers με κάρτα FIVA ή FIA σε ισχύ.

Ετοιμάστε το αγαπημένο σας ιστορικό αυτοκίνητο και δοκιμάστε τις δυνατότητες σας εκεί όπου οι πιο διάσημοι οδηγοί αγώνων έχουν περάσει και έχουν αφήσει το στίγμα τους!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

COVID TEST

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

10:00-11:00, συγκέντρωση στο σημείο Μετόχι της Πάρνηθας, όπου θα μοιραστεί το υλικό και θα γίνει ο Τεχνικός Έλεγχος.

11:00, αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας της ιστορικής ανάβασης Πάρνηθας, με παρουσία επίσημων καλεσμένων.

12:15, εκκίνηση πρώτου αυτοκινήτου.

12:45, άφιξη πρώτου αυτοκινήτου στο καταφύγιο Μπάφι.

14:00, εκκίνηση από το Μπάφι προς την πλατεία Αριστοτέλους, Θρακομακεδόνες.

14:30, ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

15:00, απονομή επάθλων στο μικρό θέατρο της πλατείας Αριστοτέλους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ οτι έχουμε δεσμευτεί με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του covid-19 και σας παρακαλούμε για τη συμβολή σας. Διατηρείτε τις αποστάσεις, φοράτε μάσκα και έχετε μαζί σας την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε συνημμένη, του self-test γιατί θα σας ζητηθεί η επίδειξή της.

Στο σημείο συγκέντρωσης δεν υπάρχει υποδομή καφετέριας/εστιατορίου, για ότι ενδεχομένως χρειαστείτε πρέπει να έχετε ήδη προβλέψει.

Θα βρισκόμαστε συνέχεια σε δασικές εκτάσεις και παρακαλούμε να σεβαστείτε το περιβάλλον.

Κατά τον τεχνικό έλεγχο θα ζητηθούν: δίπλωμα οδήγησης, ασφάλεια αυτοκινήτου, πυροσβεστήρας, τρίγωνο, φαρμακείο.

418 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif