• Γιώργος Κούτρας

7 Σεπτεμβρίου ... Το βουνό μας πλήγωσε...

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους πρόποδες του πιο ωραίου και επιβλητικού βουνού στο κόσμο ! Ναι στην δική μας Πάρνηθα , γιατί στα παιδικά μου μάτια ήταν το ωραιότερο σημείο του πλανήτη , κάνοντας τις παιδικές μου αναμνήσεις να γεμίσουν από περιπέτειες και περιπλανήσεις ανάμεσα στα επιβλητικά πεύκα ,τα αγέρωχα έλατα και το μυρωδάτο θυμάρι να συμπληρώνουν το κάδρο των υπέροχων στιγμών .

Η 7 Σεπτεμβρίου ήταν μια μέρα γεμάτη από ανυπομονησία της καινούργιας σχολικής χρονιάς και στεναχώριας που τελείωνε η καλοκαιρινή ραστονη . Οι φίλοι θα βρισκόμασταν σε λίγες μέρες , και οι φίλοι της γειτονιάς θα γδαιρναμε τα πόδια μας στην αλάνα της γειτονιάς μια φορά την εβδομάδα . Έτσι εκείνη την μέρα , αυτό το κατα τ' άλλα ζεστό μεσημέρι ήρθε η φύση , μέσω του αγαπημένου μας βουνού , να μας ταρακουνήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά . Αρκετοί μήνες ταλαιπωρίας σε σκηνή .... Αρκετά χρόνια υπομονής για το καινούργιο σπίτι . Και τριγύρω αρκετός πόνος και μια ολόκληρη περιοχή από Θρακομακεδόνες , Μενίδι και Άνω Λιόσια έως Μεταμόρφωση και Νέα Φιλαδέλφεια , πληγωμένη .

Τα χρόνια πέρασαν , οι πληγές έμειναν και τα αποτελέσματα άλλους μας κάνανε σοφότερους και άλλους όχι . Αλλά εκείνη η μέρα θα χει χαράξει για πάντα στην μνήμη μου ότι το δικό μας βουνό , Η Πάρνηθα μας , πλήγωσε μα και έδωσε μάθημα σε ανθρώπους . 20 χρόνια πέρασαν , η μαύρη επέτειος μένει να μας θυμίζει ότι η φύση έχει πολύπλευρη δράση και για αυτό ο Άνθρωπος πρέπει να την σέβεται και να πράττει το δυνατόν καλύτερο για να προστατεύει τον συνάνθρωπο και όχι να αποσκοπεί μονο στο κέρδος από αυτόν .

81 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif