• Κατερίνα Παπασταματίου

Αγώνας δρόμου για να μαζευτούν τόνοι ξερών χόρτων & κλαδιών σε Θρακομακεδόνες-ΒαρυμπόμπηΣε ένα εκτενές ρεπορτάζ προχώρησε η ΕΡΤ η οποία παρουσίασε τις προσπάθειες που καταβάλλονται με σκοπό τον καθαρισμό από ξερά χόρτα και κλαδιά του βόρειου τμήματος των Αχαρνών (Θρακομακεδόνες - Βαρυμπόμπη) ώστε να αποτραπεί τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς. Μετά την σύσκεψη Πρωθυπουργού με Υπουργό Προστασίας του Πολίτης και Δημάρχων κρίθηκε απαραίτητο να παρακαμφθούν σε ορισμένες περιοχές οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες ενόψει τις αντιπυρικής περιόδου ώστε να επέμβουν οι Δημοτικές Αρχές και να καθαρίσουν τόνους ξερόκλαδων που αποτελούν κίνδυνο σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:


Δηλώσεις στην ΕΡΤ έκανε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Μιχάλης Βρεττός - Αντιδήμαρχος Αχαρνών, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την Δημοτική Αστυνομία που έχει επωμιστεί κι αυτή ιδιαίτερα μεγάλο βάρος τόσο για περιπολίες όσο και για συστάσεις.

"Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης κλαδιών από το βόρειο τμήμα των Αχαρνών που συνορεύει με την Πάρνηθα. Ας μη γελιόμαστε όμως, όσα μηχανήματα κι αν επιχειρούν στην περιοχή, αν δεν συνεργαστούν οι δημότες και να σταματήσουν να βγάζουν έξω από τα σπίτια τους τεράστιες ποσότητες ξερών κλαδιών και χόρτων, η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη.

Να μην ξεχνάμε ότι ο νόμος απαγορεύει το κλάδεμα και την απόρριψη των νερών σε κοινοχρηστους χώρους, εντός της αντιπυρικής περιόδου.

Γι αυτό και η Δημοτική Αστυνομία έχει πάρει εντολές να περιπολεί συνεχώς την περιοχή και να επιβάλει υψηλά πρόστιμα όπως προβλέπει ο νόμος." δήλωσε ο Μιχάλης Βρεττός.

133 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif