• Κατερίνα Παπασταματίου

Άνοιξε μετά από 10 χρόνια το Βαμβακάρειο Ίδρυμα!

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια κατασκευής τηςΣτέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, το «Βαμβακάρειο Ίδρυμα», στην περιοχή της Αυλίζας, στις Αχαρνές και σήμερα επίσημα πλέον άνοιξε τις πόρτες του φιλοξενώντας ήδη τους πρώτους ωφελούμενους, τα πρώτα “παιδιά” μας!

Το Βαμβακάρειο Ίδρυμα θα φιλοξενεί παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης και φροντίδας ενώ αποτελεί πρότυπη δομή όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών, αλλά για όλη την Ελλάδα! Σύγχρονες εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες, με εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχουν 24ωρες υπηρεσίες στους ωφελούμενους.

Το Βαμβακάρειο Ίδρυμα θεμελιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 επί δημαρχίας Παναγιώτη Φωτιάδη, παραδόθηκε έτοιμο το 2013 επί θητείας Σωτήρη Ντούρου, εξοπλίστηκε πλήρως από τους τότε Προέδρους της Αρωγής Παν. Γκίκα και Κ. Χωριανόπουλο, ενώ μέχρι σήμερα όλες οι διοικήσεις “πάλευαν” με το θηρίο της γραφειοκρατίας ώστε να λειτουργήσει! Σήμερα επί Προεδρίας της Μαρίας Μπούκη με την συμβολή του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού, του ΔΣ της ΑΡΩΓΗΣ και συγκεκριμένα της κ. Βίκυ Έλιοτ, αλλά και την “πλάτη” της Περιφέρειας Αττικής, το Βαμβακάρειο λειτούργησε δίνοντας ελπίδα σε δεκάδες ωφελούμενους αλλά και τις οικογένειες τους!Τον Αγιασμό των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Χρήστου, χαιρετισμό αλλά και ευχαριστίες απηύθυνε ιδιαίτερα συγκινημένη η Πρόεδρος Μαρία Μπούκη, ενώ ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός τόνισε: “Οφείλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στο να ανοίξει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό το Βαμβακάρειο Ίδρυμα. Την πρόεδρο Μαρία Μπούκη, την Περιφέρεια Αττικής, το ΔΣ της Αρωγή και την κ. Έλιοτ που δεν έχουν σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να στηρίζουν με κάθε τρόπο το Κέντρο. Βέβαια ξέρουμε πως όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά, εάν δεν είχαν εργαστεί και δεν είχαν προσφέρει πάρα πολλοί άνθρωποι ακόμη. Πρώτα από όλους η οικογένεια Βαμβακάρη με την τεράστια συνεισφορά της, το όνομα της οποίας πήρε το Κέντρο, αλλά και άλλοι φορείς, εταιρείες και ιδιώτες.

Το Βαμβακάρειο έχει επανδρωθεί πλέον με το κατάλληλο εξειδικευμένο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό και είναι έτοιμο να αποτελέσει μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.Καλή Αρχή!”

Τέλος, μεταξύ άλλων παρευρέθηκε το σύνολο των Αντιδημάρχων, οι κκ. Μ. Βρεττός, Π. Αναγνωστόπουλος, Α. Αραμπατζής, Ν. Δαμάσκος, Χ. Κατσανδρή, Δ. Κωφός, Ν. Ξαγοράρης, Γ. Πετάκος, Σ. Τοπαλίδης, οι Πρόεδροι κκ. Α. Ζαχαριάδη, Χ. Ορφανίδης, Γ. Ευθυμιάδου, Ιωαν. Μίχας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Κατσιγιάννης, οι Γεν. Γραμματείς Ι. Δημακόπουλος, ο Γ. Σταμάτης καθώς και ο Δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.


247 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif