• Κατερίνα Παπασταματίου

Anti – stress Tips: Διαδικτυακές συναντήσεις ενδυνάμωσης & διαχείρισης άγχους για τις Πανελλαδικές!


Οι Πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν και μαζί τους κορυφώνεται η αγωνία και το άγχος σου ως μαθητής/τρια της Γ ΄Λυκείου και ως γονέας του εξεταζομένου.

Το άγχος δεν είναι αρρώστια. Όλοι το βιώνουν, άλλοτε με μεγαλύτερη ένταση, άλλοτε με μικρότερη. Άλλες φορές είναι βοηθητικό και μας κινητοποιεί να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Άλλες φορές όμως γίνεται εμπόδιο όταν το σώμα, οι σκέψεις και η διάθεση μας αντιδρούν με ανεπιθύμητο και υπερβολικό τρόπο απέναντι σε περιστάσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Εάν νιώθεις ότι το στρες που βιώνεις λόγω των Πανελλήνιων Εξετάσεων γίνεται εμπόδιο στους στόχους σου, μπορείς να απευθυνθείς στη «Διέξοδο» για διαδικτυακή συμβουλευτική υποστήριξη. Μπορείς να καλέσεις στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης (210-2409015) για να προγραμματίσεις τη διαδικτυακή σου συνάντηση με την κ. Ιωάννου Γιάννα, Ψυχολόγο/ Επιστημ. Υπεύθυνη του Κέντρου.

Τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες, θα έχουν διάρκεια 45΄ και θα πραγματοποιούνται καθ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των Πανελληνιών.

Εάν είσαι γονέας που το παιδί σου δίνει Πανελλήνιες μπορείς κι εσύ να αξιοποιήσεις τη διαδικτυακή συμβουλευτική, ώστε διαχειριζόμενος/η τα δικά σου συναισθήματα, να γίνεις πιο βοηθητικός και υποστηρικτικός αυτή την απαιτητική περίοδο.

Οι παραπάνω διαδικτυακές συναντήσεις οργανώθηκαν, εναρμονιζόμενοι στην οδηγία για διασφάλιση της αρχής της δημόσιας υγείας στη νέα συνθήκη «Μένουμε ασφαλείς», λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού Covid- 19.


Η Αναπλ. Πρόεδρος του Κ.Π.


Μπούκη Μαρία

43 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif