• Κατερίνα Παπασταματίου

Σε αθλητικό-προπονητικό κέντρο μετατρέπεται το Ολυμπιακό Χωριό με Προεδρικό Διάταγμα


Τέλος στην εγκατάλειψη, την λεηλασία και το πλιάτσικο του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες-Αχαρνές, το οποίο το 2004 γνώρισε τις δόξες των Ολυμπιακών Αγώνων, επιχειρεί να βάλει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Αθλητικό –Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού».


Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) από την λειτουργία του «Εθνικού Αθλητικού –Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού», προκαλείται ετήσια δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 185.600 ευρώ.


Όπως, σημειώνεται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η δαπάνη των 185.600 ευρώ αφορά αφενός τα πάγια λειτουργικά έξοδα (κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευση και φυσικό αέριο) και αφετέρου τις υπηρεσίες φύλαξης των εγκαταστάσεων, την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του αθλητικού-προπονητικού κέντρου, κ.ά.


Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφουν ο υφυπουργός Πολιτισμού Ελευθέριος Αυγενάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

760 προβολές0 σχόλια
RCMP_50_banner_300x250.gif