• Κατερίνα Παπασταματίου

Μπακογιάννης, Μιχάλης Βρεττός, Ευρώπη Κοσμίδη, Ν. Καλατζής πρωταγωνιστές στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ


Ανατροπή σε όσα μέχρι σήμερα ξέραμε για τις κομματικές οργανώσεις έχει φέρει η νέα διοίκηση της ΔΕΕΠ Αν. Αττικής με επικεφαλής την Πρόεδρο Βανίτα Σοφρώνη, αφού μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει πραγματοποιήσει δράσεις ουσίας για όλο τον κόσμο δίχως “παρωπίδες”. Η ΔΕΕΠ Αν. Αττικής μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει δράσεις σε όλη την επικράτεια με στόχο εκτός από την πολιτική ευαισθητοποίηση και την κοινωνική! Έκανε πράξη με λίγα λόγια την προεκλογική της υπόσχεση πως η ΔΕΕΠ Αν Αττικής θα ανοίξει τις πόρτες της για όλους!

Μέρος των δράσεων της ήταν η εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με θέμα “Νέοι & Αυτοδιοίκηση” την Κυριακή 10/04 με συμμετέχοντες νέους, πολλά υποσχόμενους, πολιτικούς.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, ενώ στο πάνελ συμμετείχαν ο Μιχάλης Βρεττός, Αντιδήμαρχος Δήμου Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, η Ευρώπη Κοσμίδη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και ο Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών, της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης.

Στην εισήγησή του ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν νέοι και νέες που γεννήθηκαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004: «Είναι μια διαφορετική γενιά, πιο μορφωμένη, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αλλά η πρώτη στα 200 χρόνια που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Σε αυτή τη γενιά της κρίσης, της δυσπιστίας, της καχυποψίας, που ταυτόχρονα όμως ενδιαφέρεται για το εργασιακό της μέλλον, την κλιματική αλλαγή και τη δημοκρατική της εκπροσώπηση απευθυνόμαστε με την αλήθεια του απτού αποτελέσματος. Η κυβέρνησή μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται από την αλήθεια και το έργο της».

Ο Μιχάλης Βρεττός τόνισε ότι η ηλικία δεν είναι πανάκεια για την ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρκεί να υπάρχει όραμα, σχεδιασμός, έργο και επαφή με τους πολίτες, ενώ διατύπωσε πρόταση προς την κυβέρνηση να υπάρχει ποσόστωση στις τοπικές κοινωνίες, -εκτός από τις γυναίκες - και για τους νέους.Από την πλευρά της η Ευρώπη Κοσμίδη ανέφερε ότι κρίσιμος κρίκος μεταξύ των πολιτών και της Πολιτείας είναι η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει με στοχευμένες παρεμβάσεις τη νέα γενιά.

«Φυτώριο για να προσελκύσει τους νέους» χαρακτήρισε ο Νεκτάριος Καλαντζής την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παροτρύνοντας τους να συμμετέχουν στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων.

Ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, Τομεάρχης Νεότητας της Δ.Ε.Ε.Π, επεσήμανε στην ομιλία του «το στοίχημα για εμάς, ως Τομέας, είναι η ουσιαστική προσέγγιση των νέων ηλικιακών ομάδων σε ότι αφορά την πολιτική παιδεία τους και η καθοδήγηση τους στα

πολιτικά δρώμενα της χώρας, αλλά και σε κάθε εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσει στο μέλλον, η συμμετοχή τους να είναι μεγαλύτερη. Η ιδεολογία μας είναι σίγουρο ότι θα τους κερδίσει, αφού η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας είναι σταθερή, διαχρονική και έχει κριθεί στην πράξη, ως η απολύτως απαραίτητη για την ευημερία της χώρας μας. Οι νέοι είναι το μέλλον μας και η στήριξη τους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη».Τέλος η Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π, Βανίτα Σωφρόνη υπογράμμισε: «Σήμερα μιλάμε για τους νέους και την τοπική αυτοδιοίκηση. Μιλάμε αφενός για την ελπίδα, την προοπτική και το μέλλον, αφετέρου για τον πλέον αμεσοδημοκρατικό, πλουραλιστικό και συμμετοχικό θεσμό στον πολιτικό μας βίο. Επιχειρούμε να αναδείξουμε την ουσιαστική δυναμική της αυτοδιοίκησης, που κάθε άλλο παρά συμβατική, ξεπερασμένη και γεροντική είναι. Το αντίθετο πρόκειται για έναν θεσμό που πάλλεται στο σφυγμό των εξελίξεων, που έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί, να δρα και να παρεμβαίνει με τρόπο σύγχρονο, συμμετοχικό, αντισυμβατικό, νεωτερικό και νεανικό».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Βλάχος, ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου, Στέλιος Κονταδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Πέππας, ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών, Ισίδωρος Μάδης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της αίθουσας, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ευγένιος Κολλάτος, οι Αντιδήμαρχοι Παιανίας – Γλυκών Νερών, Ζωή Αγγελοπούλου, Γιώργος Δάβαρης και Σταύρος Θανάσης, οι Αντιδήμαρχοι Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Βίκυ Σφήκα και Όλγα Πολίτη, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα Μάνος Γεωργάτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αν. Αττικής Μιχάλης Σαλίβερος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι ΟΝΝΕΔ, ο υπεύθυνος Ψηφιακής Επικοινωνίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, Ραφαήλ Κανελλόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος μελών της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην συνεχή στήριξη με την παρουσία τους και όχι μόνο, των μελών της Δ.Ε.Ε.Π., της Διεύρυνσης, τους Τομεάρχες μας, αλλά και τους Πρόεδρους και των 13 Τοπικών Οργανώσεων ΝΔ της Ανατολικής Αττικής και τα μέλη τους.

Πάντα δίπλα μας η Γραμματεία Οργανωτικού με αρωγό και εμπνευστή μας τον Γραμματέα μας Στέλιο Κονταδάκη, τον Συντονιστή κομματικών οργανώσεων Αττικής Λεωνίδα Πιλιλίτση και τους Τομεάρχες μας, Μανώλη Βελονάκη και Αντώνη Μπατίκα.

Την τρίτη κατά σειρά θεματική μας εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η δημοσιογράφος-επικοινωνιολόγος Φωτεινή Νάσσου, την οποία και ευχαριστούμε, όπως και όλους όσους μας βοήθησαν για την πραγματοποίησή της.

185 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif