• Κατερίνα Παπασταματίου

Μεγάλη εκδήλωση κατά της Βίας από την Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως και τον Δήμο Φυλής


«Η βία είναι το πρόβλημα όχι η λύση» αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν όλοι στην μεγαλειώδη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως και ο Δήμος Φυλής.

Το φαινόμενο της Βίας και οι πτυχές του, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης με θέμα "# Βία όψεις - απόψεις - αποτυπώσεις" που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής το απόγευμα του Σαββάτου 2/4/22 σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Ηρακλής Μοσκώφ, ειδικός γραμματέας προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, και οι εξής:

Δημοσιογράφοι: Δώρα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Φλέσσα, Μαρία Αναστασοπούλου, Έλενα Ριζεάκου

Καλλιτέχνες: Ρένος Χαραλαμπίδης, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Παπαδάκη, Μάριος Στρόφαλης, Ευγενία Ξυγκόρου

Εκπρόσωποι αθλητικού χώρου: Παναγιώτης Φασούλας, Βίκυ Νικολακάρου (Πρόεδρος ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια του συλλόγου ΑΣΑΘ Άρης)

Την συζήτηση συντόνιζε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Μητρόπολης Δημήτρης Ανυφαντάκης.Χαιρετισμό απεύθυναν στην έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κκ. Αθηναγόρας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Υπουργοί κκ Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, Δικαιοσύνης Γιωργος Κώτσηρας, Προστασίας του Πολίτη Ελευθεριος Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλης Θανασης Μπούρας, ο Γραμματεας της Βουλής Ευάγγελος Λιάκος.

Για την διοργάνωση της εκδήλωσης ο κ. Ανυφαντάκης ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικόδημος Αθανασίου, τον Αρχιερατικό Προιαστάμενο Δήμου Φυλής Αρχιμανδρίτη π. Τίτο Χρήστου & τον Αρχιερατικό Προιαστάμενο Δήμου Αχαρνών π. Ιωάννη Ράπτη. Δυναμικό “παρών” έδωσαν επίσης από την Αυτοδιοίκηση οι Αντιπεριφερειάρχες Λευτέρης Κοσμόπουλος και Βασίλης Κόκκαλης, ο Α’ επιλ. βουλευτής Σταμάτης Πουλής, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας Φώτης Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός, η Πρόεδρος της Αρωγής του Δήμου Αχαρνών Μαρία Μπούκη, οι Αντιδήμαρχοι, Αναπλ. Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Φυλής.Σεβασμιώτατος κκ Αθηναγόρας: «Η βία απομακρύνει τον άνθρωπο από τις ρίζες του και από αυτό που πραγματικά είναι «άνθρωπος»

Χρήστος Παππούς:

“Εύχομαι να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς βία, αν και γνωρίζω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, γιατί η βία ξεκινάει από την οικογένεια, μεταφέρεται στο σχολείο, στις παρέες και φτάνει στις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη”

ΥΦ. Βούλτεψη: «Εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό με μια χαρά και μία λύπη. Χαρά γιατί είμαι σε μια ακόμη σπουδαία εκδήλωση της Μητροπολης Ιλίου και Δήμου Φυλής, λύπη γιατί συμπίπτει με δυο από της χειρότερες εκφράσεις της βίας. Βία στις χώρες μέσω του πολέμου και βία στην οικογένειας.»

Θ. Μπούρας: «Είναι καθήκον όλων μας, να αντιληφθούμε ότι η βία, με οποία μορφή της δεν είναι μια ιδιωτική υπόθεση αλλά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημου Φυλής, εκπρόσωποι Συλλόγων & Φορέων, κληρικοί, και πολλές ακόμη σπουδαίες προσωπικότητες που ένωσαν την φωνή τους κατά της βίας.

Θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ με αποσπάσματα ομιλιών.

Να τονίσουμε πως η 4ωρη εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τον δήμο Φυλής και το orthodoxia.


179 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif