• Κατερίνα Παπασταματίου

Διαγωνισμοί μέσω διαδικτύου για παιδιά και μαθητές από τη ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αχαρνών


Μπορεί η καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα να μην μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε και να χαρούμε όπως όλοι θα θέλαμε, ο Δήμος Αχαρνών όμως προσπαθεί διαρκώς να βρίσκει νέους τρόπους για να διασκεδάσουν τα παιδιά της πόλης έστω και διαδικτυακά.Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΗΚΕΑ και ο Πρόεδρός της Γιάννης Νίκας αποδεικνύονται ιδιαίτερα εφευρετικοί και δραστήριοι. Έτσι φρόντισαν να διοργανώσουν ένα διαδικτυακό παιχνίδι θησαυρού σε αποκριάτικο κλίμα. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παιχνίδι το οποίο συνδυάζει τη γνώση και τη διασκέδαση.

Τα παιδιά μέσα από ένα ταξίδι 30 στάσεων έχουν την ευκαιρία να:

· Γνωρίσουν μεγάλες και ιστορικές προσωπικότητες.

· Περιηγηθούν στα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.

· Αποκρυπτογραφήσουν πειρατικά μηνύματα, σταυρόλεξα και ακροστοιχίδες.

· Παίξουν παιχνίδια λογικής, παρατηρητικότητας και στρατηγικής.

· Συνθέσουν παζλ και θα χαθούν σε λαβυρίνθους.

· Λάβουν προσωπικό πειρατικό έπαινο ως αναμνηστικό.

Η συμμετοχή γίνεται μέσα από τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος https://treasure-hunt.gr/registrationformdikea/ όπως και η ενημέρωση για τις αναλυτικές προϋποθέσεις συμμετοχής. Το ταξίδι ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Μαρτίου.


Διαδικτυακή δράση και για τα σχολεία

Παράλληλα η ΔΗΚΕΑ κινείται ήδη και στον ρυθμό του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25 ης Μαρτίου. Με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου ούτως ώστε να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι, μέσω του οποίοι οι μαθητές μπορούν να ασχοληθούν με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Το παιχνίδι περιλαμβάνει ερωτήσεις, γρίφους και παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας. Με τη συγκεκριμένη δράση ξεκινάει ουσιαστικά και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25 ης Μαρτίου.

……………………

45 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif