• Κατερίνα Παπασταματίου

ΔΙΕΞΟΔΟΣ: Πως να προστατέψετε τα παιδιά σας από την μάστιγα του διαδικτυακού εκφοβισμού


Όσο ποτέ άλλοτε μέσα στην κοινωνία και στα προβλήματα που την μαστίζουν βρίσκεται η ΔΙΕΞΟΔΟΣ του Δήμου Αχαρνών κι αυτό το αποδεικνύει με τις συνεχείς δράσεις της. Μία εξ αυτών η εξαιρετική εσπερίδα που διοργάνωσε μαζί με τον Οργανισμό κατά των ναρκωτικών - “ΟΚΑΝΑ” - με θέμα επίκαιρο: τον Διαδικτυακό εκφοβισμό. Οι κεντρικοί ομιλητές ήταν άψογοι γνώστες του αντικειμένου, καθώς ήταν ο Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών κ. Σπ. Καραβίας και ο Αξιωματικός της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Δρ. Γιώργος Νάκος. Και οι δύο από την μεριά τους ανέλυσαν τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει το διαδίκτυο, αλλά και τρόπους, ώστε τόσο οι γονείς, όσο όμως και οι ίδιοι οι ανήλικοι, να τους αναγνωρίσουν και να τους αποφύγουν. Το διαδίκτυο, ειδικά μετά την έλευση της πανδημίας, έχει πλέον μπει για τα καλά στην ζωή των παιδιών, αυτό κρύβει θετικά αλλά και αρνητικά, επακόλουθα όμως δεν είναι δύσκολο να τα αποτρέψουμε, τόνισαν οι ομιλητές.

Την εκδήλωση συντόνιζε η επιστημονικά υπεύθυνη της ΔΙΕΞΟΔΟΥ κ. Γιάννη Ιωάννου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Αν. Πρόεδρος ΔΙΕΞΟΔΟΥ κ. Μαρία Μπούκη “Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους του Κέντρου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τον Δρ. Νάκο Γεώργιο, Ψυχολογο/ Αξιωματικό και τον κ. Σπ. Καραβία, Δ/ντη του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών για τις εξαιρετικές εισηγήσεις τους. Να συγχαρώ τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου για το Διαδικτυακό εκφοβισμό, όπως επίσης και όλους όσους παρευρέθησαν παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου.”


Ιδιαίτερη αίσθηση άφησε η παρουσίαση των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών που με σοβαρότητα και επαγγελματισμό μετά από έρευνα έδωσαν στην δημοσιότητα στοιχεία για τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βρεττός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Γεωργία Βλάχου & Γιάννης Σμέρος, ο Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βρεττός, o Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Αχαρνών - Θρακ/νων Πέτρος Μαρίνης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κουλόγιαννης Γιώργος, ο Ειδ. Σύμβουλος Αχαρνών Γιάννης Κατσανδρής.

208 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif