• Κατερίνα Παπασταματίου

Δήμος Αχαρνών: Πρώτη φορά με πλεόνασμα - Ψηφίστηκαν ισολογισμοί ετών- Ο ρόλος των δυο «Βρεττών»


Δύο κούκοι δεν φέρνουν την Άνοιξη λέει ο σοφός λαός μας, στον Δήμο Αχαρνών όμως παραφράζοντας την παροιμία, φαίνεται πως τουλάχιστον στα οικονομικά δυο… «Βρεττοί» έφεραν την Άνοιξη αφού για πρώτη φορά μετά από χρόνια ψηφίστηκε ισολογισμός με πλεόνασμα!!!

Η συνεργασία του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Βρεττό έφερε τα αποτελέσματα αλλά και πολλά χαμόγελα στην διοίκηση αφού πλέον ανοίγονται νέοι δρόμοι στην ανάπτυξη της πόλης. Σε μια νέα εποχή εισέρχεται πλέον ο Δήμος Αχαρνών όσον αφορά την οικονομική του κατάσταση, καθώς όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός «δώσαμε τέλος σε εκκρεμότητες και προβλήματα πολλών ετών»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δήμος είχε οικονομικές εκκρεμότητες, δάνεια και τον εμπόδιζαν τα οικονομικά "βαρίδια" του παρελθόντος.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, βασικό μέλημα όλων μας ήταν να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας και σήμερα καταφέραμε να έχουμε θετικό πρόσημο.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο εγκρίναμε τους ισολογισμούς και των δύο τελευταίων ετών (2019-2020) και παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων τριών ζημιογόνων επιχειρήσεων του δήμου οι οποίες και απασχολούσαν για χρόνια τον δήμο μας.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο ισολογισμός για το 2020 έχει θετικό πρόσημο και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους συνεργάτες μου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλης Βρεττός για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν καθημερινά.

Συνεχίζουμε, κοιτάζοντας μπροστά και αφήνοντας πίσω την οικονομική μιζέρια. Δεσμευόμαστε ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να πετύχουμε την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα για να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για την πόλη μας!»


Η δήλωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Βρεττού:

Για πρώτη φορά ο Δήμος Αχαρνών κλείνει ένα οικονομικό έτος με ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.

Όποιος διάβαζε αυτές τις λέξεις τα προηγούμενα χρόνια, θα νόμιζε πως πρόκειται για ανέκδοτο.

Ένας υπερχρεωμένος Δήμος μέχρι το 2019, φτάνει μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να πετύχει το ακατόρθωτο. Να κλείσει με πλεόνασμα.

Και μάλιστα εν μέσω μια τεράστιας παγκόσμιας κρίσης η οποία από υγειονομική εξελίχθηκε σε οικονομική.

Όπως πολλές φορές είχα πει και στο παρελθόν το πρόβλημα του Δήμου μας δεν ήταν Οικονομικό αλλά Διοικητικό.

Με σχέδιο, προγραμματισμό και πολύ δουλειά, όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Μειώσαμε τις περιττές δαπάνες, αυξήσαμε τις πηγές εσόδων, εξορθολογίσαμε τις δημιουργικές πρακτικές και για να το πω και λαϊκά, δεν αφήσαμε να πέσει κάτω ούτε ευρώ από χρηματοδοτήσεις. Ότι κινείται εκτελείται.

Στα ευχάριστα λοιπόν, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσαμε τους ισολογισμούς 2019 και 2020 που ήταν σε εκκρεμότητα.

Θυμίζω ότι πριν λίγους μήνες είχαμε ψηφίσει και τους ισολογισμούς για τα έτη 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018.

Αυτή η εξέλιξη μας επιτρέπει πλέον να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Κάτι που αναγνώρισε κι η Αντιπολίτευση η οποία μας έδωσε συγχαρητήρια.

Δεν εφησυχάζουμε όμως….

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε Ευρωπαϊκά και Εγχώρια αναπτυξιακά προγράμματα χρηματοδότησης με σκοπό τη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης.

401 Προβολές0 Σχόλια
RCMP_AD_CASINIANS_KLHROSEIS_300X250_V2.gif